Zoeken
9 ballen in NRC voor Moshfegh en Burnet
In de aanloop naar de uitreiking van de Man Booker Prize 2016 plaatste NRC Handelsblad afgelopen weekend een grote gecombineerde recensie van de zes genomineerde titels. De score: vier ballen voor Ottessa Moshfeghs Eileen en vijf voor His Bloody Project van Graeme Macrae Burnet.

9 ballen in NRC voor Moshfegh en Burnet

Gepubliceerd op 24 oktober, 2016 om 00:00, aangepast op 1 november, 2016 om 00:00

Ottessa Moshfegh - Eileen:

'Eileen is veel meer dan een genrewerkje, en niet alleen omdat Moshfegh ontzettend goed schrijft. Ook speelt ze een subtiel spel met verwachtingen en genres. (...) een boek dat je nog lang bezighoudt.'

Graeme Macrae Burnet - His Bloody Project

'De twijfel die Burnet subtiel zaait, is wat dit boek tot een zeer geslaagde thriller maakt (...). Maar His bloody project is ook een karakterstudie, een rechtbankdrama en een rake en tragikomische historische schets van grimmige boeren. En het is bovendien een boek waarover je na lezing nog lang blijft piekeren.'

De winnaar van de Man Booker Prize 2016 zal morgenavond bekendgemaakt worden in de Guildhall in Londen. Het prijzengeld bedraagt 50.000 pond voor de winnaar, en 2.500 pond voor de vijf andere genomineerden op de shortlist. De ceremonie zal live worden uitgezonden op de BBC. 

Eileen en His Bloody Project verschijnen in 2017 in vertaling bij Hollands Diep.

Auteurs
Auteur: Ottessa Moshfegh

Ottessa Moshfegh is geboren in Boston. Voor haar korte verhalen in The Paris Review ontving ze de Plimpton Prize. Tevens kreeg ze een creative writing fellowship van de National Endowment for the Arts. Haar debuut Eileen won de Pen/Hemingway Award 2016 en werd geshortlist voor de Man Booker Prize. In 2018 verscheen van haar hand de New York Times bestseller Mijn jaar van rust en kalmte.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws