Zoeken
Sneak peek voorjaar 2017
Wat voor schitterende, spannende, ontroerende, en diepgravende nieuwe boeken staan er voor het komende voorjaar bij Hollands Diep op stapel? Hier een kleine sneak peek, voor iedereen die alvast zijn boekenverlanglijstje voor 2017 aan het bijwerken is.

Sneak peek voorjaar 2017

Gepubliceerd op 1 november, 2016 om 00:00, aangepast op 9 februari, 2017 om 00:00

Ottessa Moshfegh - Eileen

Ottessa Moshfegh is een van de meest originele nieuwe stemmen uit de hedendaagse literatuur. Haar roman Eileen werd onlangs genomineerd voor de Man Booker Prize, en verschijnt in maart 2017 in Nederlandse vertaling.

 

Alec Ryrie - Protestanten

De geschiedenis van het protestantisme, verteld door een van 's werelds belangrijkste specialisten op het gebied van kerkreligie. Want het verhaal van de protestanten, zo leert Ryrie ons, is het verhaal van de moderne wereld.

 

 

Graeme Macrae Burnet - Zijn bloedige plan

Graeme Macrae Burnet schreef niet alleen een bloedstollend spannende literaire thriller, wij vernamen uit betrouwbare bron (Matthijs van der Ven) dat hij zijn muzikale kwaliteiten ook niet onder stoelen of banken steekt: 

 

 

Nick Lloyd - Passendale

Nog een must-read voor geschiedenisliefhebbers: Nick Lloyd schreef een meeslepend boek over de gruwelijkste en meest zinloze veldslag van de twintigste eeuw, die plaatsvond bij het West-Vlaamse dorpje Passendale. Er vielen meer dan 500.000 slachtoffers voor slechts acht kilometer terreinwinst.

 

Min Kym - Verloren

Een wonderkind met absoluut gehoor vindt haar ideale instrument: een zeldzame en peperdure Stradivariusviool. Niets lijkt een veelbelovende carriëre meer in de weg te staan. Maar dan slaat het noodlot toe, en is Min Kym haar hele toekomst in een oogwenk weer verloren. In het filmpje hieronder vertelt Min over haar memoires, en speelt ze voor het eerst sinds lange tijd weer voor publiek.

 

 

Megan Hunter - Het eind is ons begin

De debuutroman van Megan Hunter een van de literaire juweeltjes van de komende aanbieding. Met Het eind is ons begin leverde Megan een schitterend en aangrijpend verhaal af over nieuw moederschap in een vijandige omgeving. Dit was dé verrassing van de London Book Fair.

‘Ik ben tweeëndertig weken zwanger wanneer het bekend wordt: het water stijgt sneller dan gedacht. Het kruipt sneller dichterbij. Een rekenfout. E en slecht geschreven film, met meetapparatuur op zee.

We duiken weg onder het dekbed met een zaklamp alsof we kinderen zijn. Ik vraag R of hij het ook dan zou hebben gedaan. Als hij het had geweten. Hij geeft geen antwoord.

Hij drukt de zaklamp in het dekbed en vormt met zijn vingers een eend. Ik besluit dat te beschouwen als een ja.’

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws