Zoeken
Jan Vanriet en Harry Parker op Crossing Border 2016
Elk jaar weer verheugen wij ons enorm op de maand november, want dan is het Crossing Border Festival – naar onze bescheiden mening het leukste festival van het jaar voor literatuur- en muziekliefhebbers. 

Jan Vanriet en Harry Parker op Crossing Border 2016

Gepubliceerd op 1 november, 2016 om 00:00, aangepast op 9 februari, 2017 om 00:00

Ook dit jaar is er weer een indrukwekkende line-up, met op het programma ook twee Hollands Diep-auteurs: Harry Parker en Jan Vanriet.

Jan Vanriet is een multitalent. Hij publiceerde meerdere dichtbundels maar is vooral bekend als schilder. Zijn werk wordt getoond op de grote biënnales en in musea over de hele wereld. Voor Hollands Diep schreef hij de prachtige dichtbundel Moederland, waaruit hij op zaterdag 5 november om 23.45 uur in het Humanity House zal voordragen.

Jan Vanriet

 

Harry Parker debuteerde eerder dit jaar met de indrukwekkende roman Anatomie van een soldaat, die hij deels baseerde op zijn ervaringen als militair in Afghanistan en Irak. Hij verloor in 2009 tijdens een explosie in Afghanistan zijn beide benen. Harry gaat vrijdag 4 november om 19.15 uur in gesprek met Joni Zwart in het Humanity House.

Harry Parker

 

Het blokkenschema van het Crossing Border Festival 2016 vind je hier.

En voor de nodige voorpret, hier de trailer die Crossing Border maakte voor het festival dit jaar:

 

 
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws