Zoeken
Militair historici Christ Klep en Rein Bijkerk tekenen bij Hollands Diep
De gerenommeerde militair historici Christ Klep en Rein Bijkerk tekenden deze maand hun contract voor De oorlog van nu, dat in het najaar van 2017 bij Hollands Diep verschijnt. Het beoogt een standaardwerk worden over moderne oorlogvoering. 

Militair historici Christ Klep en Rein Bijkerk tekenen bij Hollands Diep

Gepubliceerd op 31 oktober, 2016 om 00:00, aangepast op 9 februari, 2017 om 00:00

Oorlog en terreur veroorzaken groot menselijk leed. En het geweld komt dichterbij en wordt tastbaarder. Europa wordt immers omgeven door een gordel van instabiliteit. Van Noord-Afrika via het Midden-Oosten tot en met de oostelijke grenzen van EU en NAVO zijn er wankele regimes en ontregelde samenlevingen, vinden aanslagen plaats, woeden oorlogen van allen tegen allen (in Syrië en Irak) of wordt militaire intimidatie toegepast en separatistische onrust gestookt (zie het optreden van Rusland tegenover Oekraïne), terwijl tegelijkertijd West-Europa wordt getroffen door aan de strijd in het Midden-Oosten gelieerde anti-Westerse terreurdaden. 

Wat í­s oorlog, en hoe wordt deze in onze huidige tijd bedreven? Waarom lijken we vandaag de dag mentaal zoveel kwetsbaarder dan in de Tweede Wereldoorlog? Hoe wordt door politici en burgers over oorlog gedacht, en wat betekent dat voor de strijd? In een panorama aan onderwerpen zullen Klep en Bijkerk het belangrijke fenomeen oorlog duiden, dat helaas nooit ver weg is.

Christ Klep (1959) is militair historicus. Hij was docent aan de Roosevelt Academy in Middelburg, deed onderzoek voor verschillende instituten waaronder het Nederlands Instituut voor Geschiedenis in Den Haag en opleidingen van het Nederlandse Ministerie van Defensie, en treedt regelmatig op als commentator bij militaire onderwerpen. Hij heeft vele boeken op zijn naam staan.

Rein Bijkerk (1954) is politiek en militair historicus. Hij is tevens werkzaam als adviseur. Daarnaast verzorgt hij gastcolleges aan het Instituut Defensie Leergangen. In 2015 verscheen van zijn hand Een korte oorlog, over de slag om Nederland in mei 1940.
 

  

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws