Zoeken
Sneak peek voorjaar 2017 - II
De catalogus van het voorjaar 2017 is naar de drukker, de digitale versie staat binnenkort online maar wij geven u hier alvast een tweede voorproefje van de titels die eraan komen. Van vergeten schrijvers tot nieuw werk van Tommy Wieringa: het staat allemaal op de planning...

Sneak peek voorjaar 2017 - II

Gepubliceerd op 17 november, 2016 om 00:00, aangepast op 9 februari, 2017 om 00:00

We beginnen met een van de beste en meest geliefde schrijvers van zijn generatie: Tommy Wieringa. 

In 2004 bezocht Wieringa een rechtszaak waar hij het feitenrelaas optekenende dat de basis vormt voor zijn nieuwe roman De dood van Murat Idrissi. Langs de Spaanse snelwegen naar het noorden worden jaarlijks honderden anonieme doden gevonden die de overtocht niet overleefden. De dood van Murat Idrissi beschrijft het lot van een van hen, maar ook dat van twee migrantendochters, die zich zowel in het land van hun ouders als in Nederland vreemdeling wanen.

 

Tommy Wieringa - De dood van Murat Idrissi

 

De Vlaamse stilist Rudi Meulemans stapt in de voetstappen van vergeten schrijver Glenway Wescott en neemt ons in Voorbij de grenzen mee naar het literaire en artistieke milieu in het Amerika van net voor en na de Tweede Wereldoorlog.

Rudi Meulemans - Voorbij de grenzen

 

Hollands Diep presenteert een opzienbarende en toegankelijke studie naar verschillende Nederlandse jihadstrijders, geschreven door de Leidse onderzoekers en terrorisme-experts Edwin Bakker en Peter Grol. Dit boek weerlegt alle stereotyperingen die zo vaak langskomen in het debat, en biedt een geheel nieuwe kijk op de omstandigheden waarin jongens verkeren die besluiten af te reizen naar Syrië.

 

Nederlandse jihadisten - Edwin Bakker en Peter Grol

 

Het eerste deel van onze sneak peek gemist? Je vindt het hier.

Auteurs
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws