Zoeken
De 5 beste cadeaus voor de literatuurliefhebber
Nog heel even, en dan hebben we de eerste decemberfeestdagen er alweer op zitten. Maar de cadeaustress is nog lang niet voorbij. Over slechts een paar weken staan de kerstdagen en bijbehorende festiviteiten weer voor de deur. Geen nood, Hollands Diep weet raad: geef een boek! 

De 5 beste cadeaus voor de literatuurliefhebber

Gepubliceerd op 30 november, 2016 om 00:00, aangepast op 9 februari, 2017 om 00:00

Deze week zetten we vijf boeken voor de literatuurliefhebber in de spotlights. En vergeet ook niet naar ons cadeaulijstje voor de geschiedenisfan te kijken!

 

Voor de romantische ziel:

In Moeders Zondag vertelt Graham Swift op indringende wijze een van de mooiste en meest ontroerende verhalen uit zijn literaire carriëre. Hij weet geluk, hartstocht en een afschuwelijk verlies te vangen in de tijdspanne van één enkele lentedag: de dag waarop dienstmeisje Jane Fairchild besloot schrijver te worden.Meer info.

 

Voor de experimentele lezer:

McBrides romans zijn, zoals NRC Handelsblad het zo mooi verwoordde, te beschouwen als prozagedichten. Ze vertelt haar verhalen in korte, heftig zinnen en flarden die zowel bedwelmend als hypnotiserend werken. In De mindere goden, McBride’s tweede roman, volgen we de achttienjarige Eily, die voor haar theateropleiding van Ierland naar Londen verhuist, en haar draai probeert te vinden in het bruisende stadsleven. Meer info.

 

Voor de liefhebber van Amerikaanse literatuur:

Adam Haslett - Denk me weg

Adam Haslett werd internationaal overladen met lof voor zijn roman Denk me weg, de aangrijpende geschiedenis van een familie geteisterd door depressie. Hij leverde een roman af die onder je huid kruipt en je niet meer loslaat. Meer info.

 

Voor de literaire non-fictielezer:

Als adem lucht wordt is het verhaal van een arts die plotseling patiënt werd. Neurochirurg Paul Kalanithi beschrijft hoe hij afscheid moest nemen van zijn toekomstdromen nadat bij hem longkanker werd geconstateerd. Wat maakt het leven nog de moeite waard als je de dood in de ogen kijken? En wat betekent het om een kind op de wereld te zetten terwijl je eigen leven al bijna ten einde is? Kalanithi’s wijze observaties en rijke inzichten zijn hartverscheurend, en maken van dit boek een zeer bijzondere leeservaring. Meer info.

 

Voor de liefhebbers van romans met autobiografische elementen:

Linn Ullmann - De rustelozen

De rustelozen is een speelse, onderzoekende en genreoverschrijdende autobiografische roman over een kind dat niet kan wachten om volwassen te worden, over ouders die het liefst een kind zouden zijn, over herinneringen en vergeetachtigheid en de vele verhalen waar een leven uit bestaat. Meer info.

Auteurs
Auteur: Graham Swift

Graham Swift (1949) is de auteur van negen romans, een verhalenbundel en een boek met essays, portretten en bespiegelingen over het schrijven: Making an Elephant. Zijn werk verschijnt in meer dan dertig landen. Tot de vele literaire prijzen die hij ontving, behoort de Guardian Fiction Prize, de Prix du Meilleur Livre Etranger en de Man Booker Prize.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws