Zoeken
Biografie Piet Mondriaan staat vol nieuwe inzichten en nieuw beeldmateriaal
In zijn biografie van Piet Mondriaan weet hans Janssen allerlei nieuwe feiten over de schilder boven water te krijgen, onder meer over Mondriaans liefdesleven en een afgeslagen huwelijksaanzoek.

Biografie Piet Mondriaan staat vol nieuwe inzichten en nieuw beeldmateriaal

Gepubliceerd op 12 december, 2016 om 00:00, aangepast op 9 februari, 2017 om 00:00

In het boek worden ook twee niet eerder geubliceerde foto's van mondriaan afgedrukt. De foto's, waarop Mondriaan werkt aan een van zijn bekendste schilderijen: Victory Boogie Woogie, zijn gevonden in de National Galery of Art in Washington, Hans Janssen publiceert ze voor het eerst in zijn boek Piet Mondriaan. Nieuwe kunst voor een ongekend leven, dat op 13 augustus ten doop gehouden wordt in het Gemeentemuseum in Den Haag. Lees het nieuwsitem van nu.nl hier.

Janssen belicht ook het liefdesleven van Mondriaan. 'Mondriaan wordt vaak geportretteerd als een rationele, ascetische man. Een monnik die zich opsloot in zijn atelier. Maar wie de historische feiten op een rij zet, komt op het tegendeel uit,' stelt Janssen. 'Mondriaan besloot Lily Bles, de dochter van dichter Dop Bles, in 1931 een huwelijksaanzoek te doen, per brief. De kunstenaar kocht zelfs een groter bed, huurde een zolderkamertje boven zijn eigen keukentje, timmerde een wiegje en schilderde zijn hele atelier.' Lees hier het volledige nieuwsbericht van nu.nl over het afgeslagen huwelijksaanzoek van Mondriaan.

Auteurs
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws