Zoeken
De 5 beste cadeaus voor de kunst- en muziekliefhebber
Het laatste onderdeel in onze cadeauserie voor de feestdagen is zoals aangekondigd gericht op kunst- en muziekliefhebbers. Natuurlijk is een cd of concertbon altijd een optie, maar we zouden Hollands Diep niet zijn als we u niet ook wijzen op onze  muziek- en kunstboeken. Wij hebben de vijf mooiste voor u verzameld.

De 5 beste cadeaus voor de kunst- en muziekliefhebber

Gepubliceerd op 15 december, 2016 om 00:00, aangepast op 9 februari, 2017 om 00:00

De voorgaande edities gemist? Kijk hier naar onze top 5 voor literatuurliefhebbers en hier voor de top 5 voor de geschiedenisfans.

 

Voor de liefhebber van De Stijl:

Hans Janssen - Piet Mondriaan

Deze meeslepende biografie werpt nieuw licht op het leven en werk van een van de belangrijkste kunstenaars van de twintigste eeuw. In Piet Mondriaan brengt Hans Janssen de man en de schilder op meesterlijke wijze tot leven.  Klik hier voor meer info.

 

Voor de liefhebbers van briefwisselingen van kunstenaars:

Vincent van Gogh - Ik heb een vuur in mij

Vincent van Gogh was behalve een baanbrekend kunstenaar ook een begenadigd schrijver. De honderden brieven die hij schreef zijn een niets verhullend commentaar op zijn leven en kunstenaarschap. Klik hier voor meer info.

 

Voor de liefhebber van Schubert:

Ian Bostridge - Schubert's Winterreise

Winterreise, de liedcyclus die Schubert in de laatste maanden van zijn leven voltooide is een van de indringendste en toch raadselachtigste meesterwerken van de westerse kunst. Ian Bostridge, een van de beste vertolkers van het werk, beschrijft de context en de weerklank van een muziekstuk dat ongeëvenaard is in de geschiedenis van het lied, mede aan de hand van zijn persoonlijke relatie met het werk. Klik hier voor meer info.

 

Voor de liefhebber van muziekbiografieën:

Phillip Glass - Woorden zonder muziek

Philip Glass behoort tot de invloedrijkste componisten en musici van de tweede helft van de twintigste eeuw. Zijn omvangrijke werk reikt van opera’s, symfonieën, concerto’s, musicals, kamermuziek, vioolkwartetten en solostukken tot aan filmmuziek, popmuziek en op muziek gezette poëzie en proza. Klik voor meer info.

 

Voor de liefhebbers van het toneel:

Neil MacGregor - Shakespeare's rusteloze wereld

Met welke hoop en verwachting gingen de Londenaren aan het eind van de 16e eeuw naar de stukken van Shakespeare kijken? Waaraan dachten ze? Wat bezorgde hen vreugde? Wat boezemde hen angst in? Wat betekende het om te leven in een wereld die zo radicaal anders was geworden dan de wereld die hun ouders hadden gekend? Lees hier meer.

Auteurs
Auteur: Ian Bostridge

Ian Bostridge wordt wereldwijd beschouwd als een van de grootste liedvertolkers van deze tijd. Hij studeerde moderne geschiedenis in Oxford en bekleedde daar een tijdelijke leerstoel. Bostridge levert regelmatig bijdragen aan The Guardian en The Times Literary Supplement. Hij woont met zijn vrouw en twee kinderen in Londen.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws