Zoeken
Hollands Diep verwelkomt Roman Helinski
Met zeer veel plezier verwelkomt Hollands Diep Roman Helinski, die vorige week tijdens een feestelijke bijeenkomst het contract tekende voor zijn nieuwe roman.

Hollands Diep verwelkomt Roman Helinski

Gepubliceerd op 20 december, 2016 om 00:00, aangepast op 2 juni, 2021 om 16:32

Helinski debuteerde in 2014 met het bijzondere Bloemkool uit Tsjernobyl, waarmee hij onmiddellijk zijn grote literaire talent bewees.

Zijn nieuwe, tweede roman speelt zich af in een wafelfabriek. Daar slijten werknemers hun dagen, aangestuurd door een strenge maar rechtvaardige directeur. Alles verandert als Arkadiusz Narovski zich aandient. Deze ongrijpbare man laat de arbeiders fantaseren over een leven buiten de fabriek. Het enige dat voor dat nieuwe leven nodig is, is een revolutie...

Over Bloemkool uit Tsjernobyl sprak Arjen Fortuin in de NRC van ‘een krachtig debuut, een schitterend portret van een onmogelijke vader, die geheel in lijn met zijn naam een romanfiguur uit duizenden is.’ Helinski was naar aanleiding van het boek te gast bij Wim Brands in VPRO Boeken, die hem ook opnam in zijn bloemlezing De Nederlandse literatuur van de 21ste eeuw.

Helinski schrijft daarnaast columns en verhalen voor het literaire voetbaltijdschrift Hard gras. Op de website www.literatuurmuseum.nl schrijft hijregelmatig prachtige bijdragen.

Uitgever Robbert Ammerlaan: ‘Ik verheug me zeer over de komst van Roman Helinski. Ik beschouw hem als een van de meest originele en talentvolle romanschrijvers van zijn generatie - een kraakheldere, unieke stem in het Nederlandse literaire landschap.’

Helinski’s nieuwe boek verschijnt in het najaar van 2017.

© foto: Perry Schrijvers

Auteurs
Auteur: Roman Helinski

Roman Helinski debuteerde in 2014 met de autobiografische roman Bloemkool uit Tsjernobyl.In 2017 volgde de allegorie De wafelfabriek, die werd genomineerd voor de Bookspot Literatuurprijs en in het Tsjechisch werd vertaald. Helinski schrijft verhalen voor o.a. Hard Gras en het Literatuurmuseum.

Boeken
Roman Helinski - Brandsmoor
Roman Helinski

Prachtige novelle over lente, liefde en ontluistering in het Limburgse landschap

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws