Zoeken
Khushwant Singh - Trein naar Pakistan

Trein naar Pakistan

Khushwant Singh

Over

India, 1947. In het dorpje Mano Majra leven moslims, sikhs en hindoes vredig naast elkaar, tot er er een trein vol vermoorde vluchtelingen in het dorp arriveert. De burgeroorlog rondom de stichting van India en Pakistan is begonnen. Trein naar Pakistan is het diepmenselijke en ontroerende verhaal van een eeuwenoude dorpsgemeenschap die binnen enkele dagen uit elkaar wordt gescheurd. Met indrukwekkend weinig woorden toont Singh de lezer de complexiteit van opkomende polarisatie en geweld.
In 2017 is het precies zeventig jaar geleden dat India en Pakistan van elkaar werden afgescheiden nadat de Britse kolonisatoren zich hadden teruggetrokken. Van de ene op de andere dag moesten moslims naar de ene kant, en hindoes naar de andere kant van de grens emigreren, met miljoenen slachtoffers aan beide kanten.
Die pijnlijke en vaak vergeten geschiedenis wordt verteld in de roman Trein naar Pakistan van Khushwant Singh. Een fascinerend en hartverscheurend boek.

Fragment

Quotes
Trouw
'Trein naar Pakistan is een ontstellende roman die thuishoort in de canon van de literatuur.'
Annemarie van Niekerk
HUMO
'Neem nou Khushwant Singh. Daar hebt u naar alle waarschijnlijkheid nog nooit van gehoord. Toch heeft deze man een magistrale roman geschreven, die zonder meer tot de wereldliteratuur kan worden gerekend en die een geletterd mens dus gelezen moet hebben.
'
Naeme Tahir
Edities & Details
Paperback: Trein naar Pakistan - Khushwant Singh
ISBN: 9789048842865
Uitgave: Paperback
Status: Beschikbaar
Datum: 25-07-2017
Prijs: € 22,99
Omvang: 240 pagina's

Bestel

Paperback: Trein naar Pakistan - Khushwant Singh
ISBN: 9789048836130
Uitgave: Paperback
Status: Niet op voorraad
Datum: 06-06-2017
Prijs: € 19,99
Omvang: 240 pagina's

Bestel

Digitale download: Trein naar Pakistan - Khushwant Singh
ISBN: 9789048836147
Uitgave: Digitale download
Status: Beschikbaar
Datum: 06-06-2017
Prijs: € 1,99
Omvang: 256 pagina's

Bestel

Vertaler: Ankie Blommesteijn NUR: 302 - Vertaalde literaire roman, novelle THEMA: Aziatische geschiedenis THEMA: Vertaalde fictie THEMA: Historische fictie THEMA: Fictie: algemeen en literair THEMA: Zuid-Azië (Indisch subcontinent) BISAC: FICTION / Historical BISAC: FICTION / Literary BISAC: HISTORY / Asia / India & South Asia
Boeken
Brit Bennett - De vervlogen helft
Brit Bennett
Gaël Faye - Klein land
Gaël Faye
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws