Zoeken
Marnix Peeters - De trapchauffeur

De trapchauffeur

Marnix Peeters

Over

Antoine Guldentops is trapchauffeur op een luchthaven. Als men hem vraagt wat hij doet en hij zegt dat, dan zegt men steeds: u bedoelt tram. Antoine antwoordt dan: nee, trap. Met treden. En met een p.
Het leven van Antoine Guldentops is niet veel soeps. Mogelijk is hij nog maagd. Hij bezoekt om de paar dagen zijn moeder, die in een tehuis voor dementerenden woont. Hij eet in de Ali Baba, bij Hussein, en in de Frit Corner, bij Freddy. In de weekends helpt hij zijn kameraad Norbert met het rondbrengen van De Wachttorenen luistert hij naar zijn singles, vooral jarenzestig- en vroege-jarenzeventigspul. Hij is een fan van The Shadows en van Hank B. Marvin.
Ach, het gaat niet goed met Antoine Guldentops - en het wordt er niet beter op als Hussein zijn zus Soraja aan hem opdringt, en hij vervolgens de lelijke, dikke Enguerrand van zich af moet slaan die hij heeft leren kennen op de Golden Years in Aken.
Antoine bedoelt het allemaal goed, maar het leidt tot niks. Eenzaamheid, zinloosheid, sociaal isolement, heimwee: hij staat er tot aan zijn heupen in.
De trapchauffeur is een miniatuurtje van de vereenzaamde moderne mens die het zoeken allang heeft opgegeven.
En het is vooral enorm om te lachen.

'U kunt er maar beter aan wennen: le nouveau Brusselmans est arrivé.' - De Standaard

'De taal kolkt, de taal borrelt, de taal woekert, de taal vertelt alles.' - Humo

Fragment

Auteur: Marnix Peeters
Auteur

Marnix Peeters (1965) maakte naam als rockjournalist bij Humo en was daarna jarenlang top-interviewer van Het Laatste Nieuws en De Morgen. Op zijn berg in de Oostkantons ontdekte hij de vreugde en de passie van het schrijven. Sinds 2012 stuurde hij drie romans de wereld in die op uitbundig gelach en lovende kritieken werden onthaald. Zijn debuut werd genomineerd voor de Bronzen Uil, de Vlaamse prijs voor het beste literaire debuut.

Edities & Details
Paperback: De trapchauffeur - Marnix Peeters
ISBN: 9789048842346
Uitgave: Paperback
Status: Beschikbaar
Datum: 03-07-2017
Prijs: € 23,99
Omvang: 142 pagina's

Bestel

Digitale download: De trapchauffeur - Marnix Peeters
ISBN: 9789048825561
Uitgave: Digitale download
Status: Beschikbaar
Datum: 09-03-2015
Prijs: € 9,99
Omvang: 128 pagina's

Bestel

Gebonden: De trapchauffeur - Marnix Peeters
ISBN: 9789048825554
Uitgave: Gebonden
Status: Niet beschikbaar
Datum: 27-02-2015
Prijs: € 15,00
Omvang: 144 pagina's

Bestel

NUR: 301 - Literaire roman, novelle THEMA: Moderne en hedendaagse fictie THEMA: Fictie: algemeen en literair THEMA: Humoristische fictie BISAC: FICTION / Humorous / Black Humor BISAC: FICTION / Humorous / General BISAC: FICTION / Literary
Boeken
Suzan Hilhorst - Sara en Liv
Suzan Hilhorst
Leon de Winter - Hoffman's honger
Leon de Winter
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws