Zoeken
Manik Sarkar - Ossenkop

Ossenkop

Manik Sarkar

Ossenkop is een beeldend geschreven roman over succes en mislukking, over willen en kunnen, over het verstrijken van de tijd, en niet te vergeten: over vlees.
Over

Wanneer Rensing in 1975 van de Slagersvakschool komt, weet hij alles over het slagersvak en het runnen van een slagerij. Hij zit boordevol ideeën over hoe hij het slagerijwezen op zijn kop gaat zetten. Jammer genoeg mist hij één noodzakelijke eigenschap voor succes: hij heeft geen talent voor de omgang met mensen.
Na de dood van zijn vader probeert hij met zijn nieuwe echtgenote aan zijn zijde zijn idealen te verwezenlijken. Maar om hem heen veranderen de tijdgeest, het dorp en de wensen van de klanten. Als de omzet terugloopt, wordt het steeds meer een strijd van één slager tegen de wereld.

Auteur: Manik Sarkar
Auteur

Manik Sarkar (Groningen, 1973) is literair vertaler en schrijver. Hij publiceerde verhalen in o.a. Papieren Helden en Wobby. Manik vertaalde onder meer werk van Philippe Claudel en Joël Dicker en is sinds een aantal jaar docent op de Vertalersvakschool.

Edities & Details
Paperback: Ossenkop - Manik Sarkar
ISBN: 9789048862696
Uitgave: Paperback
Status: Aangekondigd
Datum: 09-04-2024
Prijs: € 22,99
Omvang: 288 pagina's

Bestel

Digitale download: Ossenkop - Manik Sarkar
ISBN: 9789048862702
Uitgave: Digitale download
Status: Aangekondigd
Datum: 09-04-2024
Prijs: € 11,99
Omvang: 288 pagina's

Bestel

NUR: 300 - Literaire fictie THEMA: Fictie: algemeen en literair BISAC: FICTION / Literary
Boeken
Sien Volders - Oogst
Sien Volders

De Roemeense Alina reist met haar elfjarige zoon Lucian naar Sicilië om daar het geld te verdienen dat thuis hard nodig is. Terwijl Alina tijdens het zware werk op een tomatenplantage haar hoop en ve...

Jessamine Chan - De school voor goede moeders
Jessamine Chan

In dit beklemmende explosieve debuut zorgt één inschattingsfout van een moeder ervoor dat zij het heropvoedingsprogramma van de overheid moet volgen om het ouderlijk gezag over haar dochter te behou...

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws