Zoeken
Florian Huber - De wraak van de verliezers

De wraak van de verliezers

Florian Huber

Herhaalt de geschiedenis zich?
Over

De geschiedenis van rechts terreur in Duitsland begon niet met de opkomst van de nationaalsocialisten, maar met een samenzwering tegen de Duitse democratie en een bloedige reeks moorden precies honderd jaar geleden. De daders in de vroege Weimarrepubliek hadden dezelfde motieven, wrok en doelen als de rechtse terroristen van nu. Hun dodelijke vastberadenheid was gebaseerd op sociaal milieu en emotie, op structeren en netwerken die overal mogelijk zijn en nooit helemaal zijn verdwenen.

In De wraak van de verliezers legt Florian Huber parallellen tussen rechts terreur in de vroege Weimarrepubliek en het rechts-terrorisme van nu. Een spannend verhaal dat uitmondt in de spectaculaire moord op Walther Rathenau, de Duitse minister van Buitenlandse Zaken, waarmee Huber laat zien dat de geschiedenis zich nu herhaalt - of dat de aantrekkingskracht rechts-terrorisme wellicht nooit echt is afgenomen.

Fragment

Auteur: Florian Huber
Auteur

Florian Huber (1967) is geboren in Neurenberg. Hij studeerde geschiedenis en economie en is gepromoveerd op het heropvoedingsbeleid van de Britse bezettingsmacht in Duitsland. Voor zijn documentaires over gebeurtenissen uit de recente geschiedenis als de Val van de Muur, de aanslag in 1972 op het Olympisch dorp en de aanslagen van 11 september 2001 heeft hij talrijke prijzen gekregen in binnen- en buitenland. Bij Hollands Diep verscheen eerder Kind, beloof me dat je de kogel kiest.

Edities & Details
Paperback: De wraak van de verliezers - Florian Huber
ISBN: 9789048858576
Uitgave: Paperback
Status: Niet beschikbaar
Datum: 10-05-2021
Prijs: € 23,99
Omvang: 304 pagina's

Bestel

Digitale download: De wraak van de verliezers - Florian Huber
ISBN: 9789048858583
Uitgave: Digitale download
Status: Beschikbaar
Datum: 10-05-2021
Prijs: € 9,99
Omvang: 304 pagina's

Bestel

Vertaler: Marianne Palm NUR: 680 - Geschiedenis THEMA: Duitsland: Weimarrepubliek (1918 - 1933) THEMA: Begin 21e eeuw c 2000 tot c 2050 THEMA: Terrorisme, gewapende strijd THEMA: Politieke ideologieën BISAC: HISTORY / Europe / Germany BISAC: POLITICAL SCIENCE / Terrorism BISAC: POLITICAL SCIENCE / Comparative Politics
Boeken
Catherine Nixey - Eeuwen van duisternis
Catherine Nixey
Richard J. Evans - De eeuw van de macht
Richard J. Evans
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws