Zoeken
Atticus Lish - Ter voorbereiding op het volgende leven

Ter voorbereiding op het volgende leven

Atticus Lish

Over

In de restaurantkeukens in de onderbuik van New York zwoegt Zou Lei, een illegale immigrante uit de woestijn van China. De constante angst voor de immigratiedienst overschaduwt haar bestaan. Voor Zou Lei is hard werken geen keuze, geen stap op weg naar de Amerikaanse droom maar een constante strijd om te overleven, om de honderd dollar per week bijeen te sprokkelen die ze betaalt voor haar hoekje in het piepkleine appartement dat ze deelt met vele andere illegalen.
Tijdens een van haar schaarse pauzes loopt Zou Lei drievoudig veteraan Skinner tegen het lijf. Skinners traumatische ervaringen in Irak hebben diepe psychische wonden achtergelaten, en de enige manieren waarop hij zijn demonen weet te bedwingen zijn alcohol en zijn lichaam tot het uiterste drijven in de sportschool.
Ondanks de taalbarrière herkennen de twee iets in de ander, en er ontstaat een relatie die een glimp hoop biedt in hun beider harde bestaan. Maar de realiteit in dit New York is allesbehalve een sprookje, en de omstandigheden zijn allesbehalve ideaal.
Met Ter voorbereiding op een volgend leven heeft Atticus Lish een verpletterend debuut afgeleverd; zowel een j'accuse als een liefdesbrief aan New York City, een indringend portret van de onderkant van New York, waar de Amerikaanse Droom voor immigranten en oorlogsveteranen onbereikbaar lijkt.

Fragment

Quotes
Wall Street Journal
'Geen enkel liefdesverhaal zal dit jaar zo compromisloos en dwingend zijn.'
de Volkskrant
'Vanaf de eerste bladzijden word je als lezer overdonderd door de overtuigingskracht waarmee de auteur de zo totaal verschillende werelden van beide personages tot leven wekt.'
Hans Bouman
The New York Review of Books
'Ter voorbereiding op het volgende leven van Atticus Lish is een overrompelende debuutroman over een wereld die zo groot is dat er soms geen plek meer is om naartoe te gaan; en tegelijk een wereld die zo klein is dat de mensen verloren raken. Dit boek heeft de grenzeloze epische kwaliteiten die je eigenlijk alleen verwacht bij schrijvers van het kaliber van, bijvoorbeeld, Walt Whitman.'
Kirkus Review
'Een mokerslag voor de Amerikaanse Droom.'
Vanity Fair
'Lieflijk en zacht, tragisch en bikkelhard... dit boek is misschien wel de grootste verrassing van het jaar.'
Auteur: Atticus Lish
Auteur

Atticus Lish is vertaler Chinees-Engels. Hij heeft in fabrieken en fastfoodtenten gewerkt, als bouwvakker, personal trainer, verhuizer, bewaker en telemarketeer. Hij zat kort bij het Korps Mariniers in de oorlogvrije periode tussen de Golfoorlog en 11 september. Atticus is de zoon van Gordon Lish, de beroemde redacteur van o.a. Raymond Carver en Don DeLillo. Ter voorbereiding op het volgende leven was zijn veelgeprezen debuut waarmee hij de PEN/Faulkner prijs voor fictie won.

Edities & Details
Paperback: Ter voorbereiding op het volgende leven - Atticus Lish
ISBN: 9789048842032
Uitgave: Paperback
Status: Beschikbaar
Datum: 26-06-2017
Prijs: € 33,99
Omvang: 494 pagina's

Bestel

Digitale download: Ter voorbereiding op het volgende leven - Atticus Lish
ISBN: 9789048827145
Uitgave: Digitale download
Status: Beschikbaar
Datum: 15-09-2015
Prijs: € 9,99
Omvang: 496 pagina's

Bestel

Paperback: Ter voorbereiding op het volgende leven - Atticus Lish
ISBN: 9789048827138
Uitgave: Paperback
Status: Niet beschikbaar
Datum: 07-09-2015
Prijs: € 19,99
Omvang: 496 pagina's

Bestel

Vertaler: Anne Jongeling NUR: 302 - Vertaalde literaire roman, novelle THEMA: Vertaalde fictie THEMA: Fictie: algemeen en literair BISAC: FICTION / Literary
Boeken
Daniel Mason - De pianostemmer
Daniel Mason
Ottessa Moshfegh - Eileen
Ottessa Moshfegh
Khushwant Singh - Trein naar Pakistan
Khushwant Singh
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws