Zoeken
Ottessa Moshfegh - Eileen

Eileen

Ottessa Moshfegh

Een van de meest originele nieuwe stemmen in de hedendaagse literatuur
Over

'Hier zijn we dan. Mijn naam was Eileen Dunlop. Nu ken je me. Ik was destijds vierentwintig jaar oud en had een baan als secretaresse in een particuliere jeugdgevangenis voor tienerjongens, waar ik zevenenvijftig dollar per week voor kreeg. Laten we het Moorehead noemen. Delvin Moorehead was een verschrikkelijke huisbaas die ik jaren later had, en het voelt toepasselijk om zijn naam te gebruiken voor zo'n plek. Over een week zou ik weglopen van huis en nooit meer terugkeren.
Dit is het verhaal van mijn verdwijning.'

Het zijn de vroege jaren zestig en de eenzame Eileen Dunlop leidt een uitzichtloos bestaan. Ze werkt in een jeugdgevangenis net buiten Boston en haar avonden bestaan uit het zorgen voor haar vader, een onverbeterlijke alcoholist. Eileen dagdroomt over een ontsnapping aan de sleur, en doodt de tijd met winkeldiefstal, het stalken van gevangenbewaarder Randy en haar vaders troep opruimen.

Wanneer op Moorehead een nieuwe begeleider wordt aangenomen, kan Eileen geen weerstand bieden aan wat het begin lijkt van een mooie vriendschap. Haar affectie voor deze nieuwe vriendin Rebecca maakt haar uiteindelijk medeplichtig aan een misdrijf dat haar wildste fantasieën overstijgt.

Deze choquerende, fascinerende en duistere debuutroman, verteld in de traditie van Shirley Jackson en het vroege werk van Vladimir Nabokov, introduceert een van de meest originele nieuwe stemmen in de hedendaagse literatuur.

Fragment

Quotes
The Wall Street Journal
'Deze jonge schrijfster heeft opmerkelijk snel - en haarfijn - door welke de duistere krochten er in de ziel huizen.'
The Guardian
'Een origineel, moedig en meesterlijk portret van een personage dat fysiek en psychologisch in verval is.'
NPR
'Een aangrijpende, opmerkelijke, kostelijke nieuwe roman.'
The Spectator
'Eileen is een indrukwekkende, verontrustende en griezelig geestige debuutroman. Moshfegh beheerst toon en tempo op meesterlijke wijze en haar interne monologen zijn net zo onberispelijk verbeeld als het tijdsgewricht. Af en toe moest ik denken aan o.a. Nabokov en Lena Dunham, maar haar stem is uniek en uiterst veelbelovend.'
Newsday
'Een meesterlijk uitgesponnen psychologisch drama dat bij de lezer een zekere onrust zal oproepen.'
Auteur: Ottessa Moshfegh
Auteur

Ottessa Moshfegh is geboren in Boston. Voor haar korte verhalen in The Paris Review ontving ze de Plimpton Prize. Tevens kreeg ze een creative writing fellowship van de National Endowment for the Arts. Haar debuut Eileen won de Pen/Hemingway Award 2016 en werd geshortlist voor de Man Booker Prize. In 2018 verscheen van haar hand de New York Times bestseller Mijn jaar van rust en kalmte.

Edities & Details
Paperback: Eileen - Ottessa Moshfegh
ISBN: 9789048855414
Uitgave: Paperback
Status: Beschikbaar
Datum: 14-11-2019
Prijs: € 19,99
Omvang: 272 pagina's

Bestel

Digitale download: Eileen - Ottessa Moshfegh
ISBN: 9789048825639
Uitgave: Digitale download
Status: Beschikbaar
Datum: 13-03-2017
Prijs: € 9,99
Omvang: 296 pagina's

Bestel

Man Booker Prize: Shortlist (2016) PEN/Hemingway Award: Winnaar (2016) National Book Critics Circle Award: Shortlist (2016) Plimpton Prize for Fiction: Winnaar (2013) Vertaler: Anne Jongeling Vertaler: Onno Voorhoeve NUR: 302 - Vertaalde literaire roman, novelle THEMA: Vertaalde fictie THEMA: Fictie: algemeen en literair BISAC: FICTION / Literary
Boeken
Graham Swift - Moeders Zondag
Graham Swift
Atticus Lish - De oorlog om Gloria
Atticus Lish
Shubhangi Swarup - Breuklijnen van begeerte
Shubhangi Swarup
Op de hoogte blijven van de nieuwste boeken, evenementen en exclusieve acties?
Meld je dan hieronder aan voor onze maandelijkse literaire nieuwsbrief met informatie over nieuwe en binnenkort te verschijnen boeken, auteursinfomatie en activiteiten.
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws