Zoeken
Sacha Batthyany - En wat heeft dat met mij te maken

En wat heeft dat met mij te maken

Sacha Batthyany

Over

Sacha Batthyany is afkomstig uit een van de oudste en meest bekende adellijke families van Hongarije. Hijzelf is geboren en getogen in Zwitserland en had na zijn jeugd nauwelijks contact met de rest van zijn familie. Over het verleden daarvan wist hij daarom niet veel, tot hij op een schokkend krantenartikel stuit over zijn oudtante Margit. Gravin Margit Thyssen-Batthyany blijkt betrokken te zijn geweest bij een van de gruwelijkste misdaden die er aan het eind van de Tweede Wereldoorlog door de nazi's werden gepleegd.
Enkel de feiten zijn bekend: een paar weken voor het einde van de oorlog gaf Margit een groot feest in het familiekasteel in het Oostenrijkse stadje Rechnitz. Rond middernacht verliet een aantal gasten het kasteel en vermoordde 180 joden die vlakbij op deportatie naar de kampen wachtten. Wat er die nacht precies is gebeurd bleef lange tijd onduidelijk.
Sacha Battyany's zoektocht naar meer informatie voert hem naar het Hongarije van voor de oorlog, het Oostenrijk van erna, het Zwitserland van nu, een goelag in Siberië, de woonkamer van een vrouw die Auschwitz overleefde en in Zuid-Amerika haar oude dag doorbrengt - en zelfs naar de sofa van een pijprokende psychoanalyticus. Onderweg stuit hij op een geheim dat zijn kijk op de familie Batthyany en op zichzelf voorgoed zal veranderen.

Fragment

Edities & Details
Paperback: En wat heeft dat met mij te maken - Sacha Batthyany
ISBN: 9789048840502
Uitgave: Paperback
Status: Beschikbaar
Datum: 18-04-2017
Prijs: € 24,99
Omvang: 300 pagina's

Bestel

Digitale download: En wat heeft dat met mij te maken - Sacha Batthyany
ISBN: 9789048832590
Uitgave: Digitale download
Status: Beschikbaar
Datum: 28-03-2016
Prijs: € 9,99
Omvang: 304 pagina's

Bestel

Vertaler: NUR: 680 - Geschiedenis THEMA: Tweede Wereldoorlog THEMA: Geschiedenis THEMA: Etnische studies THEMA: Memoires THEMA: Biografie: algemeen THEMA: Wereldoorlog II (ca. 1939 - ca. 1945) BISAC: BIOGRAPHY & AUTOBIOGRAPHY / Personal Memoirs BISAC: BIOGRAPHY & AUTOBIOGRAPHY / Cultural Heritage BISAC: HISTORY / Military / World War II
Boeken
Niall Ferguson - Het plein en de toren
Niall Ferguson
Edmund Richardson - Alexandrië
Edmund Richardson
Max Hastings - Catastrofe
Max Hastings
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws