Zoeken
Max Hastings - Operatie Pedestal

Operatie Pedestal

Max Hastings

De beroemde historicus Max Hastings reconstrueert een van de meest opwindende gebeurtenissen van de Tweede Wereldoorlog: Operation Pedestal
Over

Operatie Pedestal was een cruciale hulpmissie die uitgroeide tot een epische, bloedige zeeslag en een cruciaal moment in de Tweede Wereldoorlog. In 1942 had de Luftwaffe Malta in een wurggreep. In de maanden april en mei lieten ze in de hele Blitz meer bommen op het eiland vallen dan op Londen. Britse pogingen om voorraden en versterkingen aan te brengen mislukten met zware verliezen, en de mensen op Malta naderden de hongerdood toen de Axis probeerde hun overgave af te dwingen.

In zijn kenmerkende briljante stijl geeft Max Hastings een spannend verhaal van deze weinig bekende maar cruciale zeeslag, waarbij hij de intense actie opnieuw vertelt die perfect de geest en kracht van de Royal Navy omvat, zonder twijfel de felste en meest iconische strijdmacht van WW2.

Auteur: Max Hastings
Auteur

Sir Max Hastings (1945) is een internationaal gelauwerd Brits historicus, journalist, documentairemaker en auteur. Hij schreef meer dan twintig succesvolle boeken, waaronder Finest Years. Churchill as Warlord 1940-45 en Armageddon. The Battle for Germany 1944-45. Bij Hollands Diep verschenen eerder 1914. Het trauma van Europa, De Koreaanse Oorlog en Vietnam.

Edities & Details
Gebonden: Operatie Pedestal - Max Hastings
ISBN: 9789048852758
Uitgave: Gebonden
Status: Beschikbaar
Datum: 05-10-2021
Prijs: € 34,99
Omvang: 464 pagina's

Bestel

Digitale download: Operatie Pedestal - Max Hastings
ISBN: 9789048852765
Uitgave: Digitale download
Status: Beschikbaar
Datum: 05-10-2021
Prijs: € 16,99
Omvang: 464 pagina's

Bestel

Vertaler: Edzard Krol Vertaler: Wilma Paalman NUR: 680 - Geschiedenis THEMA: Militaire geschiedenis THEMA: Wereldoorlog II (ca. 1939 - ca. 1945) BISAC: HISTORY / General BISAC: HISTORY / Military / World War II
Boeken
Max Hastings - Inferno
Max Hastings
Op de hoogte blijven van de nieuwste boeken, evenementen en exclusieve acties?
Meld je dan hieronder aan voor onze maandelijkse literaire nieuwsbrief met informatie over nieuwe en binnenkort te verschijnen boeken, auteursinfomatie en activiteiten.
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws