Zoeken
Bernadette Murphy - Van Goghs oor

Van Goghs oor

Bernadette Murphy

Over

Op een trieste avond in de Provence in 1888 sneed Vincent van Gogh zijn oor af. Een daad die in de loop der jaren symbool is komen te staan voor zijn gekwelde geest. In Van Goghs oor onderzoekt Bernadette Murphy wat er zich die bewuste avond in Arles precies heeft afgespeeld en wat eraan is voorafgegaan.
Wat bracht de schilder op het hoogtepunt van zijn kunstenaarschap tot zo'n dramatische daad? Wie was de mysterieuze 'Rachel' aan wie Vincent zijn macabere cadeau aanbood? Was het slechts het lelletje, of sneed Van Gogh echt zijn héle oor af?
Van Goghs oor is een spannend detectiveverhaal en een ontdekkingsreis. Murphy's onderzoek voert ons van grote musea naar stoffige mappen in vergeten archieven, waarbij ze een levendige reconstructie maakt van de wereld waarin Van Gogh zich bewoog. We zien een schilder die de grenzen van zijn genialiteit steeds verlegt en zo zijn meest iconische en revolutionaire werken schept, al voert dat hem naar de rand van de waanzin.
Sales Points

Edities & Details
Digitale download: Van Goghs oor - Bernadette Murphy
ISBN: 9789048830770
Uitgave: Digitale download
Status: Beschikbaar
Datum: 13-07-2016
Prijs: € 9,99
Omvang: 359 pagina's

Bestel

Vertaler: Nicole Seegers Vertaler: NUR: 641 - Kunst THEMA: Biografie: algemeen THEMA: Individuele architecten en architectenbureaus THEMA: Individuele fotografen THEMA: Individuele kunstenaars, kunstmonografieën BISAC: BIOGRAPHY & AUTOBIOGRAPHY / Artists, Architects, Photographers BISAC: ART / Individual Artists / General
Boeken
Jan Vanriet - Radeloos geluk
Jan Vanriet

Radeloos geluk is de weerslag van een veelzijdig, geëngageerd kunstenaarsleven - een egodocument vol boeiende herinneringen aan historische gebeurtenissen en opmerkelijke figuren. Osip Mandelstam, St...

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws