Zoeken
Barack Obama - Een beloofd land

Een beloofd land

Barack Obama

Een meeslepend en zeer persoonlijk verslag van de geschiedenis in wording - van de president die ons inspireerde om te geloven in de kracht van democratie.
Over

In dit boeiende, langverwachte eerste deel van zijn presidentiële memoires vertelt Barack Obama het verhaal van zijn onwaarschijnlijke odyssee van een jongeman die op zoek is naar zijn identiteit tot de leider van de vrije wereld. Hij schrijft in buitengewoon persoonlijke bewoordingen over de jaren waarin hij politiek werd gevormd en over de bepalende momenten in de eerste termijn van zijn historische presidentschap - een roerige periode vol dramatische veranderingen.

Obama neemt de lezer aan de hand op een fascinerende reis, die voert van zijn eerste politieke aspiraties en de cruciale overwinning in de voorverkiezingen van Iowa - waarin de kracht van grassroots-activisme aan het licht kwam - tot de revolutionaire avond van 4 november 2008, toen hij werd gekozen tot 44ste president van de Verenigde Staten en daarmee de eerste Afro-Amerikaan werd die het hoogste ambt in het land zou bekleden.

In zijn bespiegelingen over het presidentschap toont hij op een bijzondere en scherpzinnige wijze welke mogelijkheden en beperkingen presidentiële macht met zich meebrengt, en daarnaast biedt hij ons een uniek inzicht in de dynamiek van de Amerikaanse partijpolitiek en de internationale diplomatie.

Obama neemt de lezer mee tot in het Oval Office en de Situation Room van het Witte Huis, maar ook naar steden als Moskou, Caïro en Peking. We zijn getuige van zijn overwegingen bij het samenstellen van zijn kabinet, hoe hij worstelt met een mondiale financiële crisis, Vladimir Poetin inschat, schijnbaar onoverbrugbare conflicten beteugelt om zijn wet op de gezondheidszorg te verwezenlijken, botst met zijn generaals over de te volgen strategie in Afghanistan, hervormingen op Wall Street doorvoert, doortastend optreedt na de ramp met de Deepwater Horizon en opdracht geeft tot Operatie Neptune's Spear, die leidt tot de dood van Osama bin Laden.

Een beloofd land is een bijzonder intiem en persoonlijk boek - het verhaal over een man die historische beslissingen neemt, over het rotsvaste geloof van de opbouwwerker die op de proef wordt gesteld op het wereldpodium. Obama is openhartig over de moeilijkheden die hij ondervond toen hij als zwarte Amerikaan president wilde worden, waarbij hij de verwachtingen verpersoonlijkte van een generatie die werd geïnspireerd door de boodschap van hoop en verandering en de morele problemen trotseerde die besluitvorming op het hoogste niveau met zich meebrengt. Obama is openhartig over de krachten die hem in eigen land en elders tegenwerkten, eerlijk over de invloed die het verblijf in het Witte Huis had op zijn vrouw en kinderen. Daarnaast is hij niet terughoudend in het delen van zijn onzekerheden en teleurstellingen. Toch wijkt hij nooit af van zijn overtuiging dat binnen het geweldige, zich voortdurend ontwikkelende Amerikaanse experiment vooruitgang altijd mogelijk is.

Dit fraai geschreven en krachtige boek getuigt van Barack Obama's inzicht dat democratie geen geschenk van boven is, maar iets dat is gestoeld op inlevingsvermogen en wederzijds begrip, iets waaraan we samen voortbouwen, elke dag weer.

Fragment

Quotes
LINDA
'Barack Obama is goudeerlijk in memoires.'
Stijn de Vries
Het Parool
'Wie Obama's werk leest, wordt immers getroffen door zijn observerend en analytisch vermogen, de kunst zichzelf en anderen genadeloos onder de microscoop te leggen.'
Johan Fretz
Trouw
'Als lezer krijg je goed de spanning mee, en de mores van Washington.'
Bas den Hond
**** NRC
'In 'Een beloofd land' keert Obama telkens terug tot zijn worsteling tussen ideaal en werkelijkheid. Dat geeft het boek [...] een samengebalde kracht.'
Bas Blokker
NRC
'In 'Een beloofd land' keert Obama telkens terug tot zijn worsteling tussen ideaal en werkelijkheid. Dat geeft het boek bij alle uitweidingen toch een samengebalde kracht.'
Bas Blokker
Auteur: Barack Obama
Auteur

Barack Obama was de 44ste president van de Verenigde Staten, die in november 2008 werd gekozen en zijn ambt twee termijnen lang bekleedde. Hij is de auteur van twee New York Times-bestsellers: Dromen van mijn vader en De herovering van de Amerikaanse droom. In 2009 ontving hij de Nobelprijs voor de Vrede. Hij woont in Washington D.C., samen met zijn vrouw Michelle. Ze hebben twee dochters, Malia en Sasha.

Edities & Details
Audio download: Een beloofd land - Barack Obama
ISBN: 9789048851171
Uitgave: Audio download
Status: Beschikbaar
Datum: 09-03-2021
Prijs: € 16,99
Speelduur: 1761 minuten

Bestel

Gebonden: Een beloofd land - Barack Obama
ISBN: 9789048840748
Uitgave: Gebonden
Status: Beschikbaar
Datum: 17-11-2020
Prijs: € 45,00
Omvang: 864 pagina's

Bestel

Digitale download: Een beloofd land - Barack Obama
ISBN: 9789048840755
Uitgave: Digitale download
Status: Beschikbaar
Datum: 17-11-2020
Prijs: € 9,99
Omvang: 864 pagina's

Bestel

Vertaler: Bep Fontijn Vertaler: Rebekka W.R. Bremmer Vertaler: Edzard Krol Vertaler: Frans Reusink Voorlezer: Johan Fretz NUR: 320 - Literaire non-fictie NUR: 681 - Historie THEMA: Verenigde Staten van Amerika, VS THEMA: Begin 21e eeuw c 2000 tot c 2050 THEMA: Memoires THEMA: Autobiografie: historisch, politiek en militair THEMA: Politieke leiders en leiderschap BISAC: BIOGRAPHY & AUTOBIOGRAPHY / Presidents & Heads of State BISAC: POLITICAL SCIENCE / American Government / General
Nieuws
Een beloofd land, Barack Obama's presidentiële memoires, verschijnt vandaag bij Hollands Diep

Een beloofd land, Barack Obama's presidentiële memoires, verschijnt vandaag bij Hollands Diep

Een beloofd land, het eerste deel van Barack Obama’s presidentiële memoires, verschijnt  vandaag, 17 november 2020.  Lees meer »

Hollands Diep is de Nederlandse uitgever van de boeken van Barack en Michelle Obama

Hollands Diep is de Nederlandse uitgever van de boeken van Barack en Michelle Obama

Met trots kondigen algemeen directeur van Overamstel uitgevers Martijn Griffioen en uitgever Robbert Ammerlaan aan dat Hollands Diep de boeken van zowel de voormalig president van de Verenigde Staten Barack Obama als First Lady Michelle Obama in het Nederlands zal uitgeven.  Lees meer »

Boeken
John Bercow - Unspeakable
John Bercow
Prins Harry - Reserve
Prins Harry
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws