Zoeken
Malte Herwig - De grote Kalanag

De grote Kalanag

Malte Herwig

Hoe Hitlers favoriete goochelaar de oorlog verloor maar de wereld veroverde.
Over

Kalanag, geboren als Helmut Schreiber, was de bekendste en grootste ster van naoorlogs Duitsland. Als goochelaar genoot hij van internationale bekendheid in de jaren 1950. Het publiek was altijd onder de indruk van zijn briljante, buitensporige en exotische shows. Maar Kalanags grootste truc was het laten verdwijnen van zijn dubieuze Nazi verleden. Als filmproducent en voorzitter van de Magische Cirkel had hij nauwe banden met Nazi kopstukken zoals Hitler en Goebbels. Kalanag zette zich ook in voor het nationaalsocialisme door het produceren van de enige antisemitische musical uit het Nazi tijdperk en het beïnvloeden van het politiek conformisme van Duitse goochelaars. Gebaseerd op diepte interviews en intensief onderzoek, Malte Herwig beschrijft het complexe leven van een man die de vele tegenstellingen belichaamde van tijdens en na de Tweede Wereldoorlog.

Auteur: Malte Herwig
Auteur

Malte Herwig is een bekroond schrijver en journalist, werkzaam voor Duits- en Engelstalige media, zoals Der Spiegel, New York Times en de BBC. Herwig schreef internationale bestsellers zoals Post-War Lies: Germany and Hitler's Long Shadow (Scribe Publications, 2014) en The Woman Who Says No (Greystone Books, 2016) en de kritische biografie over Nobelprijs-winnaar Peter Handke (2020). Zijn podcast Faking Hitler over de vervalste dagboeken van Hitler werd nummer 1 op Apple podcasts in Duitsland. Hij heeft zijn doctoraat behaald aan University of Oxford en is gasthoogleraar geweest op Harvard University en University of London.

Edities & Details
Paperback: De grote Kalanag - Malte Herwig
ISBN: 9789048863068
Uitgave: Paperback
Status: Aangekondigd
Datum: 21-03-2022
Prijs: € 24,99
Omvang: 352 pagina's

Bestel

NUR: 320 - Literaire non-fictie THEMA: Biografie: kunst en amusement BISAC: BIOGRAPHY & AUTOBIOGRAPHY / Artists, Architects, Photographers
Boeken
Tanja Nijmeijer - Tanja Nijmeijer
Tanja Nijmeijer
Auke Kok - Johan Cruijff
Auke Kok
Katie Roiphe - Het uur van het violet
Katie Roiphe
Op de hoogte blijven van de nieuwste boeken, evenementen en exclusieve acties?
Meld je dan hieronder aan voor onze maandelijkse literaire nieuwsbrief met informatie over nieuwe en binnenkort te verschijnen boeken, auteursinfomatie en activiteiten.
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws