Zoeken
Cecile Pin - Dolende zielen

Dolende zielen

Cecile Pin

Er is het afscheid en daarna het uit het water vissen van de lijken - al het tussenliggende is speculatie.
Over

Drie jonge Vietnamese bootvluchtelingen vestigen zich na een levensgevaarlijke reis in Engeland, waar ze moeten wennen aan hun nieuwe identiteit van vluchteling, eerst in een overvol opvangkamp en asielzoekerscentrum, en later in Londen, dat geplaagd wordt door maatschappelijke ongelijkheid en een steeds grotere afkeer van immigranten.

De zestienjarige Anh is van de ene op de andere dag belast met de zorg voor haar broers Thanh en Minh. Bij het volwassen worden krijgt ieder van hen - stuurloos door de afwezigheid van hun ouders - te kampen met overleversschuld. Bij elke keuze die ze maken loopt hun levenspad verder uiteen, totdat onduidelijk is of liefde alleen voldoende is om hen bij elkaar te houden.

Door middel van prachtige verhaallijnen, historisch onderzoek, stemmen van overleden familieleden en aantekeningen van een anoniem gehouden verteller die zich tot doel heeft gesteld hun familiegeschiedenis te beschrijven weet Dolende zielen het leven van een door oorlog en verlies getekend gezin in kaart te brengen dat desondanks blijft streven naar een betere toekomst. De roman maakt met klem en precisie duidelijk dat verhalen uit ons eigen verleden de allerbelangrijkste zijn. Cecile Pin is een indrukwekkend, nieuw literair talent.

Auteur: Cecile Pin
Auteur

Cecile Pin studeerde filosofie aan University College en King's College in Londen. Ze schrijft voor de Bad Form Review, behaalde de longlist van de Young Writer's Prize en won in 2021 de London Writers Award.

Edities & Details
Paperback: Dolende zielen - Cecile Pin
ISBN: 9789048864720
Uitgave: Paperback
Status: Aangekondigd
Datum: 14-03-2023
Prijs: € 19,99
Omvang: 208 pagina's

Bestel

Digitale download: Dolende zielen - Cecile Pin
ISBN: 9789048864737
Uitgave: Digitale download
Status: Aangekondigd
Datum: 14-03-2023
Prijs: € 9,99
Omvang: 160 pagina's

Bestel

Vertaler: Anneke Bok NUR: 302 - Vertaalde literaire roman, novelle THEMA: VS: Vietnamoorlog (ca.1955 - ca.1975) BISAC: FICTION / Literary
Boeken
Fiona Mozley - Elmet
Fiona Mozley
John Irving - Weduwe voor een jaar
John Irving
Megan Hunter - Het eind is ons begin
Megan Hunter
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws