Zoeken
Dido Michielsen - Zoeken naar Isah

Zoeken naar Isah

Dido Michielsen

Een historische roman over dwalen tussen twee werelden
Over

Java, 1900. Als pleegkind is de Indische Louisa al op haar dertiende uitgehuwelijkt. Ze verlangt ernaar te weten wie haar biologische moeder is, maar haar omgeving vindt dat ze haar afkomst beter dood kan zwijgen. Waarschijnlijk was haar moeder een njai, de inheemse concubine van een Hollander, een vrouw om je voor te schamen. Louisa mag van geluk spreken: als erkende Indo-Europese behoort ze tot de koloniale bovenlaag van Nederlands-Indië. Maar als ze in de spiegel kijkt, ziet ze iets heel anders.

Haar vriendschap met een buurvrouw van Chinese afkomst en diens Javaanse secretaris - twee buitenstaanders op wie de Europese gemeenschap neerkijkt - helpt Louisa om aan haar eentonige bestaan in Buitenzorg te ontsnappen. Eindelijk leert ze haar eigen keuzes te maken, haar vleugels uit te slaan.
Wanneer ze zich probeert te bevrijden van haar benauwde milieu, fluit het lot haar echter terug: ze moet voor haar zieke man en haar pleegmoeder zorgen.

Op een dag ontvangt Louisa een belangrijke aanwijzing, waardoor ze besluit alsnog op zoek te gaan naar haar moeder. Tijdens deze zoektocht doet ze een verrassende en tragische ontdekking, die haar ten slotte helpt te beseffen waar ze werkelijk thuishoort.

Fragment

Auteur: Dido Michielsen
Auteur

Dido Michielsen liet zich voor haar romandebuut Lichter dan ik inspireren door het leven van haar betovergrootmoeder. Het boek werd bejubeld door de pers, won de Boekhandelsprijs 2020 en werd genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs. Van haar debuut zijn al meer dan 100.000 exemplaren verkocht.

Edities & Details
Paperback: Zoeken naar Isah - Dido Michielsen
ISBN: 9789048872138
Uitgave: Paperback
Status: Beschikbaar
Datum: 27-02-2024
Prijs: € 12,50
Omvang: 256 pagina's

Bestel

NUR: 301 - Literaire roman, novelle THEMA: Gezinsleven fictie THEMA: Sociologie: familie en relaties THEMA: Sociale kwesties en ethische kwesties THEMA: Java THEMA: Late 19e eeuw ca. 1850 tot ca. 1899 BISAC: FICTION / Historical
Boeken
Alex Boogers - Wij zijn van diamant
Alex Boogers
Dido Michielsen - Lichter dan ik
Dido Michielsen
Roelof ten Napel - Over het zwijgen
Roelof ten Napel
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws