Zoeken
Max Hastings - Operatie Biting

Operatie Biting

Max Hastings

De meest spectaculaire raid van de Tweede Wereldoorlog
Over

Operatie Biting was een van de meest spectaculaire Britse commandoaanvallen tijdens de Tweede Wereldoorlog, en waarschijnlijk ook de meest succesvolle.

In februari 1942 was de inlichtingendienst van de RAF bezorgd over een onlangs geïdentificeerd radarnetwerk met de codenaam Würzburg. De briljante wetenschapper Dr. R.V. Jones stelde een raid voor om de belangrijkste onderdelen te veroveren. De dichtstbijzijnde radarinstallatie stond echter op een steile klif bij Bruneval in Normandië.

Een compagnie van de nieuw gevormde Airborne Forces werd ingezet voor de operatie, die plaatsvond in de nacht van 27 op 28 februari. In een hevige sneeuwstorm landden 120 para's, sommigen venwege het weer op bijna twee mijl van hun doel. Toch zetten ze de aanval in, ontmantelden de Duitse radar en ontsnapten ze, na een hevig gevecht met soldaten van de Wehrmacht, op het nippertje met landingsvaartuigen over de stormachtige zee naar Portsmouth.

Max Hastings vertelt dit verhaal met een schat aan nooit eerder vertelde details. Hij portretteert de opmerkelijke persoonlijkheden. Zelden zijn zoveel fascinerende persoonlijkheden samengebracht om een missie te volbrengen die een voorpaginatriomf werd in een tijdperk van Britse nederlagen.

Auteur: Max Hastings
Auteur

Sir Max Hastings (1945) is een internationaal gelauwerde Britse historicus, journalist, documentairemaker en auteur. Hij heeft meer dan twintig succesvolle boeken geschreven, waaronder Inferno en De Koreaanse Oorlog. In 2013 zag Catastrofe, Hastings' magnum opus over de Eerste Wereldoorlog, voor het eerst het licht.

Edities & Details
Gebonden: Operatie Biting - Max Hastings
ISBN: 9789048871483
Uitgave: Gebonden
Status: Aangekondigd
Datum: 20-08-2024
Prijs: € 35,00
Omvang: 320 pagina's

Bestel

Digitale download: Operatie Biting - Max Hastings
ISBN: 9789048871490
Uitgave: Digitale download
Status: Aangekondigd
Datum: 20-08-2024
Prijs: € 11,99
Omvang: 320 pagina's

Bestel

NUR: 686 - Moderne geschiedenis (1870-heden) THEMA: Wereldoorlog II (ca. 1939 - ca. 1945) BISAC: HISTORY / Military / World War II
Boeken
Jan Mohnhaupt - Dieren in het Derde Rijk
Jan Mohnhaupt
Nick Lloyd - Het westelijk front
Nick Lloyd
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws