Zoeken
James Rebanks - Boerenleven

Boerenleven

James Rebanks

Lofzang op een landschap en een manier van leven die onder grote druk staat
Over

James Rebanks leerde van zijn grootvader om het land op de oude manier te bewerken. Hun familieboerderij in de heuvels van het Lake District maakte deel uit van een oud agrarisch landschap: een lappendeken van gewassen en weiden, weilanden met heggen en vee. En toch, tegen de tijd dat James de boerderij erfde, was dat landschap behoorlijk veranderd. De meeste bewoners waren al weggetrokken naar de stad; de oude stenen schuren waren afgebrokkeld; de lucht was ontdaan van vogels en hun gezang dat door de wind werd rondgeblazen.

Boerenleven is het verhaal van een erfenis: een die ons allemaal aangaat. Het vertelt hoe oude landschappen over de hele wereld tot instorten werden gebracht, en hoe de eeuwenoude ritmes van werk, weer, gemeenschap en de wilde natuur verloren gingen. Maar deze treurzang uit de noordelijke heuvels is ook een lied van hoop: over hoe een boer, gedreven door een liefde voor het verleden, een klein hoekje van Engeland begon te redden dat nu van hem was, en hoe hij zijn best deed om het verdwenen leven te herstellen en een erfenis voor de toekomst na te laten.

Auteur: James Rebanks
Auteur

James Rebanks is de oudste zoon van een schaapherder, die zelf ook de oudste zoon van een schaapherder is. Zijn familie woont en werkt al meer dan zeshonderd jaar in het Noord-Engelse Lake District. Rebanks heeft moderne Amerikaanse geschiedenis gestudeerd aan de universiteit van Oxford, maar keerde na zijn studie terug naar zijn geboortestreek. Zijn eerste boek Het herdersleven won The Lakeland Book of the Year 2015 en werd geshortlist voor zowel The Wainwright Prize als de Ondaatje Prize.

Edities & Details
Paperback: Boerenleven - James Rebanks
ISBN: 9789048861255
Uitgave: Paperback
Status: Beschikbaar
Datum: 15-06-2021
Prijs: € 19,99
Omvang: 272 pagina's

Bestel

Audio download: Boerenleven - James Rebanks
ISBN: 9789048861705
Uitgave: Audio download
Status: Beschikbaar
Datum: 15-06-2021
Prijs: € 12,99
Speelduur: 465 minuten

Bestel

Digitale download: Boerenleven - James Rebanks
ISBN: 9789048862405
Uitgave: Digitale download
Status: Beschikbaar
Datum: 15-06-2021
Prijs: € 8,99
Omvang: 272 pagina's

Bestel

Voorlezer: Louis van Beek NUR: 320 - Literaire non-fictie THEMA: Biografie en non-fictieproza BISAC: NATURE / General
Boeken
Leslie Jamison - Ontwenning
Leslie Jamison
Karlijn van Houwelingen - Dit is Amerika
Karlijn van Houwelingen
Op de hoogte blijven van de nieuwste boeken, evenementen en exclusieve acties?
Meld je dan hieronder aan voor onze maandelijkse literaire nieuwsbrief met informatie over nieuwe en binnenkort te verschijnen boeken, auteursinfomatie en activiteiten.
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws