Zoeken
Frank Nellen - Land van dadels en prinsen

Land van dadels en prinsen

Frank Nellen

Verrassend en actueel romandebuut
Over

Na een ruzie met zijn vader besluit de vijftienjarige Simon de zomer door te brengen bij zijn oom, die in een Parijse banlieue woont. Daar ontmoet hij Youssef, een Algerijnse jongen met een hang naar avontuur. De twee zijn al snel onafscheidelijk. Samen klimmen ze op gebouwen en zwerven ze over de daken van de stad - steeds hoger, op zoek naar het gevoel vrij te zijn. Maar wanneer Simon door een ongelukkig toeval Youssefs grootste geheim ontdekt, komt hun vriendschap onder druk te staan. Steeds sneller drijven de jongens uit elkaar, met fatale gevolgen voor henzelf én voor vele anderen.

Land van dadels en prinsen is een verhaal over vriendschap en verraad, over terrorisme, over de tijd waarin we leven en de ongemakkelijke verhouding die mensen met een migratieachtergond vaak hebben met het land waarin ze wonen.

Quotes
NRC ***
'Nellens kijk op de machtsverhoudingen tussen autochtonen en allochtonen is goed uitgewerkt (nieuwkomers mogen geen docenten worden, hooguit leerlingen). En hij kan opvallend goed uit de voeten met de allenigheid van zijn personages - het merg van een roman.'
Sebastiaan de Kort
Auteur: Frank Nellen
Auteur

Frank Nellen is jurist en wetenschapper. In 2017 promoveerde hij aan de Universiteit van Maastricht waar hij sindsdien ook doceert. Land van dadels en prinsen is zijn debuutroman.

Edities & Details
Paperback: Land van dadels en prinsen - Frank Nellen
ISBN: 9789048848676
Uitgave: Paperback
Status: Beschikbaar
Datum: 09-10-2019
Prijs: € 21,99
Omvang: 208 pagina's

Bestel

Digitale download: Land van dadels en prinsen - Frank Nellen
ISBN: 9789048848683
Uitgave: Digitale download
Status: Beschikbaar
Datum: 09-10-2019
Prijs: € 8,99
Omvang: 208 pagina's

Bestel

Audio download: Land van dadels en prinsen - Frank Nellen
ISBN: 9789048851645
Uitgave: Audio download
Status: Beschikbaar
Datum: 09-10-2019
Prijs: € 12,99
Speelduur: 369 minuten

Bestel

Beste Boek voor Jongeren: Shortlist (2020) Voorlezer: Hylke van Sprundel NUR: 301 - Literaire roman, novelle THEMA: Fictie THEMA: Verhalend thema: coming of age THEMA: Kinderen / tieners: persoonlijke en sociale onderwerpen: eerste ervaringen en opgroeien BISAC: FICTION / Literary
Nieuws
'Land van dadels en prinsen' op shortlist Beste Boek voor Jongeren 2020

'Land van dadels en prinsen' op shortlist Beste Boek voor Jongeren 2020

Land van dadels en prinsen van Frank Nellen is een van de vijf genomineerden in de categorie Oorspronkelijk Nederlandstalig voor de prijs voor het Beste Boek voor Jongeren 2020. Lees meer »

Boeken
Paul Baeten Gronda - Wanderland
Paul Baeten Gronda
Suzan Hilhorst - Eclips
Suzan Hilhorst
Daniel Mason - De wintersoldaat
Daniel Mason
Op de hoogte blijven van de nieuwste boeken, evenementen en exclusieve acties?
Meld je dan hieronder aan voor onze maandelijkse literaire nieuwsbrief met informatie over nieuwe en binnenkort te verschijnen boeken, auteursinfomatie en activiteiten.
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws