Zoeken
Frank Nellen te gast bij Eus’ Boekenclub © Wim Sneller
Op donderdag 6 juni is Frank Nellen te gast bij Eus’ Boekenclub rond 19:50 uur op NPO 2

Frank Nellen te gast bij Eus’ Boekenclub

Gepubliceerd op 28 mei, 2024 om 13:10, aangepast op 28 mei, 2024 om 13:10

Nellen maakte furore met De Onzichtbaren, het tweede boek van zijn hand, dat de Shorlist van de Libris Literatuur Prijs evenals de die van de E du Perron Prijs behaalde. Ook won hij eerder dit jaar de Boekhandelsprijs. Het boek staat al twaalf weken in de CPNB Top 60.

De Onzichtbaren  is een wervelende roman over leugens en bedrog, over verzwegen leed en over de tragische neergang van een systeem dat miljoenen mensen verweesd achterliet.

'Frank Nellen verdient een groot publiek voor De onzichtbaren: een enerverend verhaal. [...] Invoelend en overtuigend.' De Volkskrant

'De onzichtbaren is een gedurfd meesterwerk, zoals zelden vertoond in onze literatuur.' De Limburger *****

Kiev, eind jaren tachtig. Het eens zo machtige Sovjetimperium wankelt. Tijdens een roerige debatavond aan de universiteit in Kiev houdt Dani's jeugdvriend Pavel een geestdriftig betoog tegen het socialisme. Wanneer Pavel vervolgens verdwijnt, gaat Dani naar hem op zoek. Zijn tocht voert hem langs zonderlinge mensen en verlaten oorden waar niemand meer iets te zeggen heeft. In gedachten keert hij terug naar de verhalen die Pavel hem vroeger vertelde. Verhalen over kosmonauten en onvermoeibare arbeiders, over de komst van een paradijs op aarde. Wat is er gebeurd? Waarom is Pavel verdwenen? En wat is er nog over van zijn dromen? Met elke stap komt Dani dichter bij de onthulling van een pijnlijke geschiedenis.

Auteurs
Auteur: Frank Nellen

Frank Nellen is schrijver, jurist en econoom. Hij doceert aan de Universiteit Maastricht en werkt als fiscalist. Zijn literaire debuut, Land van dadels en prinsen, werd lovend ontvangen. De onzichtbaren is zijn tweede roman.

Boeken
Frank Nellen - De onzichtbaren
Frank Nellen

De onzichtbaren is een wervelende roman over leugens en bedrog, over verzwegen leed en over de tragische neergang van een systeem dat miljoenen mensen verweesd achterliet.

Frank Nellen - Land van dadels en prinsen
Frank Nellen

Verrassend en actueel romandebuut

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws