Zoeken
Top 3 boeken tegen de winterblues
Na een kleine opleving is de temperatuur weer flink gezakt. Om de winterblues tegen te gaan hebben wij drie mooiste boeken geselecteerd om mee binnen te blijven. Verboden liefdes, ontluikende schrijfambities, de zoektocht naar een nieuw leven: deze drie boeken hebben het allemaal.   

Top 3 boeken tegen de winterblues

Gepubliceerd op 7 februari, 2017 om 00:00, aangepast op 8 februari, 2017 om 00:00

Graham Swift - Moeders Zondag

Een schitterende roman die zich afspeelt in het interbellum, het verhaal van een schrijversleven en een onmogelijke liefde – misschien wel Swifts beste werk ooit.

Kent Haruf - Onze zielen bij nacht

We blijven bij de verboden liefdes, want wat past er beter bij de donkere wintermaanden? Dit juweeltje wordt momenteel verfilmd voor Netflix met Robert Redford, Jane Fonda en Matthias Schoenaerts in de hoofdrollen. 

Mary Costello - Academy Street

De lieveling van boekhandelaren: met Academy Street leverde Mary Costello een vrouwelijke Stoner af, een boek dat de lezer nog lang bijblijft.

Auteurs

Graham Swift (1949) is de auteur van negen romans, een verhalenbundel en een boek met essays, portretten en bespiegelingen over het schrijven: Making an Elephant. Zijn werk verschijnt in meer dan dertig landen. Tot de vele literaire prijzen die hij ontving, behoort de Guardian Fiction Prize, de Prix du Meilleur Livre Etranger en de Man Booker Prize.

Auteur: Kent Haruf

Kent Haruf is de auteur van vijf eerdere romans. Hij werd onderscheiden met o.a. de Whiting Foundation Writers' Award, de Mountains & Plains Booksellers Award, de Wallace Stegner Award en begiftigd met een eervolle vermelding van de PEN/Hemingway Foundation. Hij stond op de shortlist voor de National Book Award, de Los Angeles Times Book Prize, en de New Yorker Book Award. Hij overleed in november 2014 op 71-jarige leeftijd.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws