Zoeken
Onthulling cover van Michelle Obama’s memoires MIJN VERHAAL
Voormalig first lady van de VS Michelle Obama onthult het boekomslag van haar memoires, Mijn verhaal, die wereldwijd verschijnt op 13 november

Onthulling cover van Michelle Obama’s memoires MIJN VERHAAL

Gepubliceerd op 24 mei, 2018 om 00:00, aangepast op 17 februari, 2022 om 13:10

Amsterdam (24 mei 2018) – Voormalig First Lady van de Verenigde Staten Michelle Obama onthult vandaag op Instagram het omslag van haar langverwachte memoires, Mijn verhaal, die wereldwijd op 13 november 2018 zullen verschijnen. In het Engels zal het boek verschijnen onder de titel Becoming.

Michelle Obama selecteerde de foto voor het omslag na een fotoshoot in Washington DC, die eerder dit jaar plaatsvond met de gerenommeerde portretfotograaf Miller Mobley, en met styling door Meredith Koop, make-up door Carl Ray en haar door Yene Damtew. Christopher Brand, vice-president en Creative Director van de Crown Publishing Group ontwierp het boekomslag.

In de aanloop naar de bekendmaking van het ontwerp deelde Michelle Obama op haar Instagramaccount vier niet eerder gepubliceerde familiefoto’s van momenten uit haar leven die haar hebben gevormd tot de vrouw die ze vandaag de dag is.

Michelle Obama (@michelleobama): ‘Ik ben ontzettend blij het omslag van Becoming met jullie te mogen delen. Het schrijfproces van dit boek was voor mij persoonlijk enorm betekenisvol en verhelderend. Terwijl ik me voorbereid om Becoming dit najaar met jullie te delen, hoop ik dat jullie ook nadenken over je eigen verhaal, en vertrouw erop dat het je helpt te worden wie je wilt zijn. Jouw verhaal is wat je hebt, wat je altijd zult hebben. Koester het.’

Michelle Obama’s boek zal in Nederland en België in gedrukte en digitale vorm worden uitgegeven door Hollands Diep uitgevers. Het verschijnt wereldwijd in 25 talen. Meer informatie over de Nederlandse editie is beschikbaar op www.hollandsdiep.nl.

In haar betoverende en diep reflecterende memoires nodigt Michelle Obama haar lezers uit in haar wereld, door ervaringen die haar hebben gevormd vast te leggen – van haar jeugd in het zuiden van Chicago tot haar jaren als bestuurder, balancerend tussen de eisen van het moederschap en werk, tot haar tijd op ’s werelds beroemdste adres. Met onfeilbare eerlijkheid en levendige humor beschrijft ze haar triomfen en tegenslagen, zowel publiek als privé, en vertelt ze haar verhaal zoals zij het beleefd heeft – in haar eigen woorden en op haar eigen voorwaarden. Warm, wijs en onthullend is Mijn verhaal een ongewoon intieme bespiegeling van een vrouw met kennis en bezieling die voortdurend en glansrijk beproevingen doorstond – en wiens verhaal ons inspireert om hetzelfde te doen.

Ten tijde van verschijnen zal Michelle Obama beginnen aan een Amerikaanse en internationale boektour, waarvan de details later bekend zullen worden gemaakt.

De Nederlandse gedrukte editie zal € 26,99 kosten en de digitale editie € 16,99.

De Engelstalige editie van Becoming zal worden uitgegeven in de VS en Canada door de Crown Publishing Group/Penguin Random House, en in het Verenigd Koninkrijk en Britse Gemenebest-gebieden door Viking/Penguin Random House UK. Het boek wordt uitgegeven in 25 talen, waaronder Spaans (Plaza & Janés/Penguin Random House Grupo Editorial); Duits (Goldmann Verlag/Verlagsgruppe Random House); Braziliaans Portuguees (Objetiva/Companhia das Letras); Portugees (Objectiva/Penguin Random House Portugal); Catalaans (Rosa dels Vents/Penguin Random House Grupo Editorial); Frans (Editions Fayard); Albanees (Dudaj Publishing); Arabisch (Hachette Antoine/Naufal); Chinees (Business Weekly Group); Tsjechisch (Argo); Deens (Lindhardt og Ringhof); Fins (Otava Publishing Company); Grieks (Athens Bookstore Publications); Hebreeuws (Yedioth Books); Hongaars (HVG Publishing Co.); Italiaans (Garzanti); Japans (Shueisha); Koreaans (Woongjin Think Big Co., Ltd.); Litouws (Alma Littera); Noors (Cappelen Damm); Pools (Agora Publishing House); Zweeds (Bokförlaget Forum); en Vietnamees (First News – Tri Viet Publishing Co., Ltd.).

Auteurs
Auteur: Michelle Obama

Michelle Obama was first lady van de Verenigde Staten van 2009 tot 2017. Ze is afgestudeerd aan Princeton University en de rechtenfaculteit van Harvard en begon haar carrière als jurist bij het advocatenkantoor Sidley & Austin in Chicago. Daar ontmoette ze haar toekomstige echtgenoot, Barack Obama. Later werkte ze voor de burgemeester van Chicago, op de University of Chicago en bij het medisch centrum van die universiteit. Ze richtte de afdeling van Public Allies in Chicago op, een organisatie die jonge mensen voorbereidt op een carrière bij de overheid. Ze is de auteur van de wereldwijde bestseller Mijn verhaal. Michelle en Barack Obama wonen in Washington, D.C. en hebben twee dochters, Malia...

Boeken
Michelle Obama - Mijn verhaal
Michelle Obama

Intieme, indrukwekkende en inspirerende memoires van de voormalige first lady van de Verenigde Staten

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws