Zoeken
Michelle Obama - Mijn verhaal

Mijn verhaal

Michelle Obama

Intieme, indrukwekkende en inspirerende memoires van de voormalige first lady van de Verenigde Staten
Over

Toen Michelle Robinson klein was, was haar wereld de South Side van Chicago, waar zij en haar broer Craig in het appartement van hun ouders op de eerste verdieping een slaapkamer deelden en waar ze in het park tikkertje speelden en waar haar ouders, Fraser en Marian Robinson, haar opvoedden tot een oprechte en zelfverzekerde jonge vrouw. Maar het leven bracht haar al gauw naar heel andere werelden, onder andere de collegezalen van Princeton, waar ze voor het eerst voelde wat het betekende om de enige zwarte vrouw in de zaal te zijn, tot de glazen kantoortoren waar ze als topbedrijfsjurist werkte - en waar op een zomermorgen een rechtenstudent genaamd Barack Obama voor haar bureau verscheen en haar zorgvuldig geplande leven in de war schopte.

In dit boek beschrijft Michelle Obama voor het eerst de beginjaren van haar huwelijk, waarin ze probeert een evenwicht te vinden tussen haar werk en gezin enerzijds, en de snel verlopende politieke carrière van haar man anderzijds. Ze maakt ons deelgenoot van hun gesprekken over of hij zich kandidaat moet stellen voor het presidentschap en als het zover is, over haar rol als populaire, maar vaak bekritiseerde persoon in zijn campagne. Ze vertelt alles met charme, humor en ongebruikelijke openhartigheid en geeft een levendig verslag van binnenuit over zowel de historische lancering van haar familie in de wereldwijde spotlights als hun leven in het Witte Huis in die acht gedenkwaardige jaren, waarin zij haar land leert kennen en het land haar.

Mijn verhaal voert ons door de bescheiden keukens in Iowa en de balzaal van Buckingham Palace, door momenten van verbijsterende droefenis en verbazingwekkende veerkracht. Het voert ons tot diep in de ziel van die unieke, baanbrekende persoonlijkheid die ernaar streeft oprecht te blijven en haar persoonlijke kracht en stem in dienst te stellen van hogere idealen. Door haar verhaal eerlijk en moedig te vertellen daagt ze ons allemaal uit: wie zijn wij en wat willen we worden?

Fragment

Quotes
Radio 4
'De autobiografie van Michelle Obama is een aanrader [...] een heel mooi boek. Gaat ongetwijfeld een kaskraker worden.'
Margriet Vroomans
**** De Perfecte Buren
'Het is een prachtig vormgegeven boek, informatief en de foto's zijn mooi [...] Als je van biografieën houdt, dan mag dit boek niet in je collectie ontbreken.'
De Perfecte Buren
Het Nieuwsblad
'Een lijvig en onthullend werk.'
RTL Boulevard
'Een ongekend kijkje achter de muren van het Witte Huis.'
Peter van der Vorst
Leeskost
'Een boeiend werk. Zeer lezenswaardig.'
Adrianus Koster
Auteur: Michelle Obama
Auteur

Michelle Obama was first lady van de Verenigde Staten van 2009 tot 2017. Ze is afgestudeerd aan Princeton University en de rechtenfaculteit van Harvard en begon haar carrière als jurist bij het advocatenkantoor Sidley & Austin in Chicago. Daar ontmoette ze haar toekomstige echtgenoot, Barack Obama. Later werkte ze voor de burgemeester van Chicago, op de University of Chicago en bij het medisch centrum van die universiteit. Ze richtte de afdeling van Public Allies in Chicago op, een organisatie die jonge mensen voorbereidt op een carrière bij de overheid. Ze is de auteur van de wereldwijde bestseller Mijn verhaal. Michelle en Barack Obama wonen in Washington, D.C. en hebben twee dochters, Malia...

Edities & Details
Paperback: Mijn verhaal - Michelle Obama
ISBN: 9789048854363
Uitgave: Paperback
Status: Beschikbaar
Datum: 28-09-2021
Prijs: € 15,00
Omvang: 464 pagina's

Bestel

Paperback: Mijn verhaal - Michelle Obama
ISBN: 9789048840762
Uitgave: Paperback
Status: Beschikbaar
Datum: 13-11-2018
Prijs: € 26,99
Omvang: 480 pagina's

Bestel

Digitale download: Mijn verhaal - Michelle Obama
ISBN: 9789048840779
Uitgave: Digitale download
Status: Beschikbaar
Datum: 13-11-2018
Prijs: € 9,99
Omvang: 480 pagina's

Bestel

Gebonden: Mijn verhaal - Michelle Obama
ISBN: 9789048847389
Uitgave: Gebonden
Status: Niet op voorraad
Datum: 13-11-2018
Prijs: € 26,99
Omvang: 480 pagina's

Bestel

Audio download: Mijn verhaal - Michelle Obama
ISBN: 9789048847761
Uitgave: Audio download
Status: Beschikbaar
Datum: 13-11-2018
Prijs: € 16,99
Speelduur: 1085 minuten

Bestel

Vertaler: Rob de Ridder Voorlezer: Willemijn de Vries NUR: 320 - Literaire non-fictie THEMA: Biografie en non-fictieproza THEMA: Biografie: kunst en amusement THEMA: Biografie: historisch, politiek en militair THEMA: Vertaalde fictie THEMA: Politieke leiders en leiderschap BISAC: BIOGRAPHY & AUTOBIOGRAPHY / Rich & Famous BISAC: BIOGRAPHY & AUTOBIOGRAPHY / Political
Nieuws
Onthulling cover van Michelle Obama’s memoires MIJN VERHAAL

Onthulling cover van Michelle Obama’s memoires MIJN VERHAAL

Voormalig first lady van de VS Michelle Obama onthult het boekomslag van haar memoires, Mijn verhaal, die wereldwijd verschijnt op 13 november Lees meer »

Hollands Diep is de Nederlandse uitgever van de boeken van Barack en Michelle Obama

Hollands Diep is de Nederlandse uitgever van de boeken van Barack en Michelle Obama

Met trots kondigen algemeen directeur van Overamstel uitgevers Martijn Griffioen en uitgever Robbert Ammerlaan aan dat Hollands Diep de boeken van zowel de voormalig president van de Verenigde Staten Barack Obama als First Lady Michelle Obama in het Nederlands zal uitgeven.  Lees meer »

Boeken
Karlijn van Houwelingen - Dit is Amerika
Karlijn van Houwelingen
Prins Harry - Reserve
Prins Harry
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws