Zoeken
Boekpresentatie 'Goeroes' van Stine Jensen in Pakhuis de Zwijger
Ter gelegenheid van het verschijnen van van haar boek Goeroes organiseert Stine Jensen, in samenwerking met Pakhuis de Zwijger, een avond over de verleidingen en gevaren van moderne spiritualiteit.

Boekpresentatie 'Goeroes' van Stine Jensen in Pakhuis de Zwijger

Gepubliceerd op 28 maart, 2019 om 00:00, aangepast op 15 april, 2019 om 00:00

Velen zoeken hun toevlucht uit de prestatiemaatschappij op een matje, en gaan yoga en meditatie doen. Meestal levert dat iets moois op, meer rust, ruimte en geluk, maar wat zijn de schaduwkanten? oen een cursusweek mediteren in Frankrijk een bizarre wending nam, kwam filosoof en programmamaker Stine Jensen voor de vraag te staan: hoe ver ben je bereid te gaan voor je spirituele ontwikkeling? En wat mag een leraar wel of niet doen?

Stine Jensen schreef er het boek Goeroes over, dat op 2 april in Pakhuis de Zwijger wordt gepresenteerd. Tijdens deze avond onderzoeken Stine Jensen, Samuel Vermeulen, Ellen Heijmerikx, Jean Pierre van de Ven, Jasper Kok (‘Guru Gian’) met moderator Jacobine Geel de relatie tussen afhankelijkheid en onafhankelijkheid, autonomie en overgave en de behoefte aan spirituele groei.

 

Wanneer: Dinsdag 2 april 2019, 20u
Waar: Pakhuis de Zwijger, IJ zaal
Wie: Stine Jensen, Samuel Vermeulen, Ellen Heijmerikx, Jean Pierre van de Ven, Jasper Kok en Jacobine Geel

Toegang is gratis, wel even van te voren aanmelden via deze link.

Ter gelegenheid van het boek en van de avond is ook een podcast gemaakt. Deze is hier te beluisteren.

Auteurs
Auteur: Stine Jensen

Stine Jensen (1972) is filosoof en schrijver. Voor televisie maakte ze de reisserie in Scandinavië Licht op het Noorden, het filosofieprogramma Dus ik ben en afgelopen najaar het boekenprogramma Stine boekt sterren. Haar kinderboek Lieve Stine, weet jij het? werd in 2015 bekroond met een Zilveren Griffel. Ze publiceerde onder meer Zussenboek, over de bijzondere band tussen zussen, en Go East, waarin ze de spirituele wereld van meditatie, yoga en oosterse filosofie verkent. Bij Hollands Diep verscheen eerder het met Frank Meester samen geschreven De opvoeders, waarin zij samen in de opvoeduitdagingen van deze tijd duiken en de geplaagde ouder door de filosofie geïnspireerde handvatten aanreiken.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws