Zoeken
Dido Michielsen wint De Nederlandse Boekhandelsprijs 2020 met 'Lichter dan ik'
Het romandebuut Lichter dan ik van Dido Michielsen heeft De Nederlandse Boekhandelsprijs 2020 gewonnen. Lichter dan ik is uitgegeven door Hollands Diep uitgevers.

Dido Michielsen wint De Nederlandse Boekhandelsprijs 2020 met 'Lichter dan ik'

Gepubliceerd op 24 februari, 2020 om 00:00, aangepast op 14 juni, 2021 om 16:10

De Nederlandse Boekhandelsprijs is een literatuurprijs die sinds 2015 jaarlijks wordt toegekend aan een oorspronkelijk Nederlandstalig literair werk. De prijs is geen jury- of publieksprijs, maar een verkiezing onder de boekverkopers van Nederland, die elke dag met boeken bezig zijn. Iedereen die in een boekhandel werkt kan zijn of haar favoriete boek voordragen.

Overige genomineerden dit jaar waren Het moois dat we delen van Ish Ait Hamou, Liefde, als dat het is van Marijke Schermer, De Kaalvreter van Machteld Siegmann en Vallen is als vliegen van Manon Uphoff.

Eerdere winnaars van De Nederlandse Boekhandelsprijs waren: Johan Fretz (2019) Onder de paramariboom, Murat Işık (2018) Wees onzichtbaar, Lize Spit (2017) Het smelt, Alex Boogers (2016) Alleen met de goden en Jaap Robben (2015) Birk.

 

Lees hier meer over Lichter dan ik van Dido Michielsen.

Auteurs
Auteur: Dido Michielsen

Dido Michielsen liet zich voor haar romandebuut Lichter dan ik inspireren door het leven van haar betovergrootmoeder. Het boek werd bejubeld door de pers, won de Boekhandelsprijs 2020 en werd genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs. Van haar debuut zijn al meer dan 100.000 exemplaren verkocht.

Boeken
Dido Michielsen - Lichter dan ik
Dido Michielsen

Het aangrijpende levensverhaal van een Javaanse vrouw die haar leven vorm probeert te geven in de snel veranderende kolonie Nederlands-Indië.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws