Zoeken
De doop van 'Vos in de VS' van Michiel Vos
Deze week werd het eerste boek van Michiel Vos aan boekhandelaren gepresenteerd in Muiden, bij de Konlinklijke Nederlandsche Zeil- & Roeivereniging.

De doop van 'Vos in de VS' van Michiel Vos

Gepubliceerd op 23 mei, 2024 om 14:17, aangepast op 23 mei, 2024 om 14:18

In de twintig jaar dat hij in de Verenigde Staten woont, heeft Amerika-correspondent Michiel Vos zich aangepast van een naïeve immigrant met romantische ideeën over zijn nieuwe land tot een burger die zijn geadopteerde vaderland een spiegel kan voorhouden. Als Nederlandse jongen uit Maastricht nam hij afscheid van zijn moederland, trouwde in een bekende Amerikaanse politieke familie en werd hij Amerikaan.

In een poging de mythologie van zijn Nieuwe Wereld te ontrafelen, neemt Michiel ons mee naar the American way of life of wat daar nog van over is, en opent hij deuren naar het Amerikaanse establishment; hij ontmoet presidenten, popidolen, Hollywoodsterren en gewone, veelal boze Amerikanen. Aan de hand van smakelijke en humorvolle anekdotes beschrijft hij het Amerika van de 21e eeuw.

Auteurs
Auteur: Michiel Vos

Michiel Vos is een gerenommeerd journalist en Amerikacorrespondent. Hij woont midden in het bruisende New York en is dé brug tussen Nederland en de VS. Vos schuift regelmatig aan bij bekende talkshows en actualiteitenprogramma's, waar hij je meeneemt naar het kloppende hart van de Amerikaanse democratie.

Boeken
Michiel Vos - Vos in de VS
Michiel Vos

Een levendige verkenning van het moderne Amerika

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws