Zoeken
Tommy Wieringa en Auke Kok tekenen bij Hollands Diep
De afgelopen weken konden wij tweemaal mooi nieuws brengen: auteur Tommy Wieringa was op kantoor om het contract te tekenen voor zijn volgende boek en er ging een persbericht de wereld in over de grote Cruijff-biografie die Auke Kok gaat schrijven voor Hollands Diep.

Tommy Wieringa en Auke Kok tekenen bij Hollands Diep

Gepubliceerd op 1 oktober, 2016 om 00:00, aangepast op 2 juni, 2021 om 16:35

Over Tommy's nieuwe project wordt snel meer bekendgemaakt, maar wij kunnen alvast melden dat het in februari 2017 zal verschijnen. In onze voorjaarscatalogus zal meer informatie staan over het boek.

Auke Kok's biografie over Johan Cruijff staat op de planning voor 2019 – nog even wachten dus! Leven met Cruijff zal een prachtige synthese bieden van alle kanten van het fenomeen Cruijff: de voetballer en de betweter, de trainer en de inspiratiebron, de analyticus en de ruziemaker. Het boek beoogt een standaardwerk te worden over de man die in maart 2016 is overleden, maar die in de hoofden van miljoenen voor altijd zal voortleven. 

 

Tommy Wieringa tekent zijn contract

Auteurs
Auteur: Auke Kok

Auke Kok (1956) is historicus, schrijver, journalist en columnist. Hij schreef bestsellers als 1988. Wij hielden van Oranje en Holleeder. De jonge jaren. Voor meerdere boeken ontving hij een prijs of nominatie, zoals voor zijn veelgeprezen De Verrader. Leven en dood van Anton van der Waals. Dat hij maatschappijgeschiedenis studeerde is in al zijn werk - en zeker ook in zijn biografie van Johan Cruijff - merkbaar: de tijdgeest, de samenleving, de sociale achtergronden zijn nooit ver weg. Naar voorbeeld van het 'totaalvoetbal' van de helden van 1974 wordt hij dan ook wel een 'totaalschrijver' genoemd.

Auteur: Tommy Wieringa

Tommy Wieringa (1967) is de auteur van onder meer de romans Alles over Tristan, Joe Speedboot, Caesarion en Dit zijn de namen. Essays en beschouwingen van zijn hand verschenen in onder andere de Volkskrant en NRC Handelsblad. Tommy Wieringa schreef het Boekenweekgeschenk 2014, getiteld Een mooie jonge vrouw. In 2015 verscheen een nieuwe bundel reisverhalen, Honorair Kozak. Het werk van Tommy Wieringa wordt wereldwijd vertaald.

Boeken
Auke Kok - Johan Cruijff
Auke Kok

Johan Cruijff, De biografie laat de man achter de mythe zien en legt op sublieme wijze bloot hoe 'Jopie', een nerveuze volksjongen uit Amsterdam, kon uitgroeien tot een mondiaal fenomeen dat miljoenen mensen inspireerde.

Tommy Wieringa - De dood van Murat Idrissi
Tommy Wieringa

Een verhaal van verlangen en opportunisme, overmoed en dood

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws