Zoeken
De 5 beste cadeaus voor geschiedenisfans
Hoewel de zomer nog niet zo ver weg lijkt vliegen de pepernoten ons alweer om de oren, en dat kan maar één ding betekenen: de feestdagen komen eraan. En met de feestdagen komt ook de cadeaustress. Want wat gééf je je geliefden nu ze de drie J's – Judas, Juliana en Johan – uit hebben?  

De 5 beste cadeaus voor geschiedenisfans

Gepubliceerd op 15 november, 2016 om 00:00, aangepast op 9 februari, 2017 om 00:00

Gelukkig weet Hollands Diep raad: meer boeken. Deze week richten we ons op de geschiedenisfans maar wees gerust: de literatuurliefhebber, de kunstminnaar en de muziekfanaat komen de komende weken allemaal aan bod. Maar nu eerst: onze top-5 cadeauboeken voor de geschiedenisfan. En vergeet niet op ons cadeaulijstje voor de literatuurliefhebber te kijken!

 

Voor de liefhebber van spionageverhalen: 

Max Hastings - De geheime oorlog

Aan de hand van een aantal cruciale momenten laat Hastings de enorme invloed zien die het werk van geheim agenten en ondergrondse operaties op het verloop van de oorlog in West en Oost hebben gehad. Zijn relaas voert van Bletchley Park, waar de Duitse Enigma-code werd gebroken, naar de reusachtige Sovjet-spionagemachine, die in omvang alle inspanningen van de andere oorlogvoerende naties in het niet deed zinken.

De geheime oorlog onthult tal van nieuwe, verrassende feiten en voorbeelden van bedrog, misleiding, verraad en incompetentie, bij alle partijen. Meer info.

 

Voor de liefhebber van historische biografieën: 

Peter Longerich - Hitler

Was Adolf Hitler een tiran, een psychopaat, een uitvoerder van een programma voor rassenideologie, of een charismatische Führer die door zijn aanhangers is tegengewerkt? In deze monumentale nieuwe biografie gaat historicus Peter Longerich alle bestaande karakteriseringen voorbij. Meer info.

 

Voor de liefhebber van Europese geschiedenis:

Richard J. Evans - De eeuw van de macht

Richard J. Evans geeft een volledige beschrijving van de revoluties, de oorlogen en de opbouw van rijken die de negentiende eeuw markeerden. De eeuw van de macht is een boek van een historicus op het hoogtepunt van zijn kunnen en essentieel voor iedereen die probeert inzicht te krijgen in het Europa van toen én nu. Meer info.

 

Voor de liefhebber van economische geschiedschrijving:

Sven Beckert - Katoen

Welke goederen drijven de wereldgeschiedenis? Suiker was de spil van de achttiende eeuw, terwijl de economie van de twintigste en eenentwintigste eeuw grotendeels lijkt te worden gestuurd door olie. In zijn belangrijke nieuwe boek Katoen, de opkomst van de moderne wereldeconomie stelt historicus Sven Beckert in een even uitgebreide als kleurrijke geschiedschrijving dat katoen de drijvende kracht achter de industriële revolutie van de negentiende eeuw is geweest. Meer info.

 

Voor de liefhebber van cultuurgeschiedenis:

Neil MacGregor - Duitsland

Wat weten we eigenlijk van de bewogen geschiedenis van Duitsland? En hoe kijken de Duitsers naar zichzelf en hun eigen historie? Vijfentwintig jaar na de vorming van het nieuwe, herenigde Duitsland, op 3 oktober 1990, peilt Neil MacGregor, directeur van het British Museum, ziel en wezen van Duitsland en de Duitsers. In dertig briljante, rijk geïllustreerde beschouwingen beschrijft hij 600 jaar Duitse geschiedenis. Meer info.

Auteurs
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws