Home - Bericht

Sol Bouzamour tekent contract bij Hollands Diep


Sol Bouzamour werkt aan een autobiografische roman onder de (werk)titel Narcissus, die dit najaar bij Hollands Diep zal verschijnen. Ook voor de filmrechten is al veel belangstelling. Elco Lenstra, acquirerend redacteur bij Hollands Diep, verwierf de rechten via Willem Bisseling van Sebes & Bisseling Literary Agency.

Sol schrijft over het leven van de Amsterdamse Marokkaanse Joshua die zich voordoet als Israëliër om vooruit te komen in het leven. Tijdens een verblijf in de Bijlmer Bajes leert hij Klaas kennen, de ongekroonde koning van de Wallen. Wat aanvankelijk een uitweg uit een leven vol leugens lijkt te zijn, blijkt al snel een steeds dieper wordende valkuil voor Joshua en de mensen om hem heen.

Narcissus is een roman over identiteit, worden wie je wilt zijn tegen de klippen op, het leven als Marokkaan aan de zelfkant én in de hoogste regionen van onze hoofdstad, verborgen en openlijk racisme, de poenerigheid en oppervlakkigheid van nieuw geld in Oud-Zuid, de romantiek van de Wallen en keerzijde van onrechtmatig verkregen succes in het leven.

Redacteur Elco Lenstra: ‘Sol legt op ontwapenende, realistische én ruwe wijze bloot wat er in onze maatschappij speelt. Het onderlinge onbegrip van groepen mensen die tegen elkaar schuren, de steeds toenemende zucht naar materiele rijkdom en de streng georganiseerde chaos die Amsterdam aan het worden is en daarbij zijn romantiek verliest. De hoofdpersoon vecht zich een weg tussen de verschillende werelden maar die met spitsvondige humor de hypocrisie van onze maatschappij een spiegel voorhoudt zonder daarbij zelf ooit belerend te worden.’

Willem Bisseling: ‘Met zekerheid kunnen we stellen dat Sol Bouzamour een groot schrijver van deze tijd gaat worden. Een nieuw stemgeluid, aangeraakt door het leven en met een beeldrijkdom die niet te overtreffen is. Narcissus is een razendsnel epos waarbij je op adem moet komen als je er klaar mee bent.’

 

Foto: © Bert KommerijAnder nieuws


'Noord' van Sien Volders genomineerd voor shortlist De Bronzen Uil

De wafelfabriek en Radeloos geluk op longlist voor de Bookspot-Literatuurprijs

Stine Jensen schrijft essay voor de Maand van de Spiritualiteit 2019

'Noord' van Sien Volders op shortlist Hebban Debuutprijs

Win een gesigneerd exemplaar van 'De Koreaanse Oorlog' van Max Hastings

Piet Mondriaan biografie van Hans Janssen op longlist Nederlandse Biografieprijs

Onthulling cover van Michelle Obama’s memoires MIJN VERHAAL