Zoeken
Mark Landler - Alter ego's

Alter ego's

Mark Landler

Over

Mark Landler werkte ruim zes jaar als Witte Huis-correspondent voor The New York Times. In Alter ego'sportretteert hij de twee boeiendste figuren in het machtigste land ter wereld en beschrijft hij hoe de aankomende aardverschuiving in de Amerikaanse buitenlandse invloed na de verkiezingen bepalend zal zijn voor het komende decennium. Het boek is gebaseerd op een groot aantal persoonlijke gesprekken en interviews met zowel Obama als Clinton, geroddel uit Air Force One en geïmproviseerde beleidsuitspraken.
Alter ego's kijkt mee met de speeches, de discussies in de Situation Room en de lunches aan een picknicktafel waar Obama en Clinton met hun opties worstelden. Hun relatie groeide voorzichtig van politieke rivaliteit via koele beleefdheid naar iets wat veel wegheeft van vriendschap. De lezer krijgt een inkijkje in de kringen van adviseurs, vrienden en volgelingen van Obama en Clinton - mensen die er niet of nauwelijks in slaagden hun ambities te dwarsbomen of de bittere nasleep van de gedenkwaardige democratische voorverkiezingen in 2008 te boven te komen.
Landler beschrijft de rivaliteit tussen deze twee pioniers, die zich beiden bewust zijn van hun historische bestemming maar de manier waarop Amerika zich als grootmacht in de wereld dient te manifesteren fundamenteel anders benaderen. Alter ego's is verplicht leesvoer voor iedereen die de nalatenschap van Barack Obama of de belofte van Hillary Clinton wil begrijpen.

Fragment

Auteur: Mark Landler
Auteur

Edities & Details
Paperback: Alter ego's - Mark Landler
ISBN: 9789048844623
Uitgave: Paperback
Status: Beschikbaar
Datum: 30-04-2018
Prijs: € 33,99
Omvang: 487 pagina's

Bestel

Digitale download: Alter ego's - Mark Landler
ISBN: 9789048830619
Uitgave: Digitale download
Status: Beschikbaar
Datum: 19-08-2016
Prijs: € 9,99
Omvang: 432 pagina's

Bestel

Vertaler: Jaap Verschoor Vertaler: Wilma Paalman Vertaler: Nannie de Nijs Bik-Plasman Vertaler: Piet Dal Vertaler: Jan van den Berg Vertaler: Vertaler: Ronnie Boley Vertaler: Marieke van Muijden NUR: 697 - Politieke geschiedenis en geschiedenis van de internationale betrekkingen THEMA: Geschiedenis THEMA: Politieke campagne en reclame THEMA: Internationale relaties THEMA: Politieke leiders en leiderschap THEMA: Verkiezingen en referenda THEMA: Politiek en overheid THEMA: Biografie: historisch, politiek en militair BISAC: BIOGRAPHY & AUTOBIOGRAPHY / Political BISAC: POLITICAL SCIENCE / Political Process / Campaigns & Elections BISAC: POLITICAL SCIENCE / General
Boeken
William Taubman - Gorbatsjov
William Taubman
Niall Ferguson - Rampspoed
Niall Ferguson
John Lewis Gaddis - Over strategisch denken
John Lewis Gaddis
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws