Zoeken
Lily King - Euforie

Euforie

Lily King

Over

Een zinderende, fijnzinnig gecomponeerde roman over drie jonge antropologen die in het woeste landschap van Nieuw-Guinea verwikkeld raken in een hartstochtelijke driehoeksverhouding die een bedreiging zal vormen voor hun vriendschap, hun carrière en uiteindelijk zelfs voor hun leven.
Andrew Bankson, een jonge Engelse antropoloog, doet al een paar jaar in zijn eentje veldwerk bij de Kiona, een stam die aan een rivier in het territorium Nieuw-Guinea (het tegenwoordige Papoea Nieuw-Guinea) leeft. Bankson gaat gebukt onder herinneringen aan zijn jong overleden broers en is in zijn werk steeds gefrustreerder en eenzamer geworden. Hij heeft een mislukte zelfmoordpoging achter de rug als hij bij toeval twee collega's ontmoet, Nell Stone en haar cynische, wispelturige Australische echtgenoot Fen.
Nell Stone heeft naam gemaakt met een beroemd maar controversieel boek. Ze is op zoek naar een nieuw hoogtepunt in haar carrière en naar liefde in haar kinderloos gebleven huwelijk. Nell en Fen zijn net ontkomen aan de bloeddorstige Mumbanyo en smachten ondanks Nells slechte gezondheid naar nieuwe ontdekkingen. Als Bankson even buiten het leefgebied van de Kiona een nieuwe stam voor hen opspoort, de kunstzinnige, door vrouwen gedomineerde Tam, ontketent hij daarmee een intellectuele en romantische vuurzee tussen het drietal die al snel niet meer te beheersen is.
Met Euforie, geïnspireerd op gebeurtenissen uit het leven van de baanbrekende antropologe Margaret Mead, legt Lily King haar meesterproef af. Het is een meeslepend verhaal over hartstocht, bezitsdrang, opofferingsgezindheid en de euforie van nieuwe ontdekkingen, dat zich afspeelt in het interbellum en dat ook een indringend beeld geeft van de antropologie in haar primitieve hoogtijdagen.

'Een scherp geobserveerd, intelligent en prachtig geschreven verhaal over de strijd tussen ego's en hun verlangens in een exotische, dreigende entourage - een driehoeksverhouding in extremis.' - The New York Times Book Review

Fragment

Auteur: Lily King
Auteur

Edities & Details
Paperback: Euforie - Lily King
ISBN: 9789048841554
Uitgave: Paperback
Status: Beschikbaar
Datum: 06-06-2017
Prijs: € 24,99
Omvang: 304 pagina's

Bestel

Digitale download: Euforie - Lily King
ISBN: 9789048825301
Uitgave: Digitale download
Status: Beschikbaar
Datum: 06-07-2015
Prijs: € 9,99
Omvang: 304 pagina's

Bestel

Paperback: Euforie - Lily King
ISBN: 9789048825295
Uitgave: Paperback
Status: Beschikbaar
Datum: 02-03-2015
Prijs: € 19,99
Omvang: 304 pagina's

Bestel

NUR: 302 - Vertaalde literaire roman, novelle THEMA: Vertaalde fictie THEMA: Historische fictie THEMA: Romantiek THEMA: Fictie: algemeen en literair BISAC: FICTION / Historical BISAC: FICTION / Literary BISAC: FICTION / Romance / General
Boeken
Graham Swift - Waterland
Graham Swift
Daniel Mason - North Woods
Daniel Mason
Brit Bennett - De vervlogen helft
Brit Bennett
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws