Zoeken
Peter Longerich - Hitler

Hitler

Peter Longerich

Over

Een monumentale biografie die nieuw licht schijnt op de dictatuur van Hitler.

Was Adolf Hitler een tiran, een psychopaat, een uitvoerder van een programma voor rassenideologie, of een charismatische Führer die door zijn aanhangers is tegengewerkt? In deze monumentale nieuwe biografie gaat historicus Peter Longerich alle bestaande karakteriseringen voorbij.

Longerich toont aan dat Hitlers persoonlijke inmenging in het Derde Rijk een zwaardere stempel heeft gedrukt op de gebeurtenissen dan tot nu toe werd aangenomen. Daarbij trad Hitler regelmatig verrassend en huiveringwekkend flexibel op. Of het nu ging om buitenlandse politiek, oorlogvoering, terreur, massamoord, godsdienstig beleid, culturele kwesties of het dagelijks leven van de Duitsers - in alle domeinen bepaalde hij tot in de kleinste details het beleid van het regime. Machtsstructuren die hem in de weg stonden ruimde hij consequent uit de weg, tot hij een bijna grenzeloze machtspositie had bereikt en hij de goedkeuring van de bevolking niet meer nodig had.

Op indrukwekkende wijze schetst Longerich Hitler als spil van het nationaalsocialisme. Uit zijn biografie komt een man naar voren die zich veel vaker en veel actiever persoonlijk mengde in de politieke besluitvorming van het Derde Rijk dan men tot nu toe heeft gedacht. Een essentiële studie voor iedereen die een beter beeld wil krijgen van Hitlers dictatuur.

Fragment

Edities & Details
Digitale download: Hitler - Peter Longerich
ISBN: 9789048833559
Uitgave: Digitale download
Status: Beschikbaar
Datum: 30-08-2016
Prijs: € 14,99
Omvang: 1152 pagina's

Bestel

Vertaler: NUR: 680 - Geschiedenis THEMA: Geschiedenis BISAC: HISTORY / Military / World War II BISAC: BIOGRAPHY & AUTOBIOGRAPHY / Military BISAC: BIOGRAPHY & AUTOBIOGRAPHY / Political
Boeken
Neil MacGregor - Leven met goden
Neil MacGregor
John Lewis Gaddis - De Koude Oorlog
John Lewis Gaddis
Max Hastings - Inferno
Max Hastings
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws