Zoeken
Mary Costello - Academy Street

Academy Street

Mary Costello

Winnaar van de Irish Book Awards en Irish Book of the Year
Over

Ze stond aan de rand van het gras. Ze zweefde tussen twee werelden, ontcijferde de grond, tekende de gang, de eetkamer en de trap in de lucht. Ze was nu wanhopig dicht bij huis, bij de kamers en de stemmen die voor haar de eerste belichaming van haar thuis waren geweest. Ze werd overspoeld door herinneringen, haar hart bonsde en de geschiedenis dook op.

Tess, die in de jaren veertig in West-Ierland opgroeit, is een bedeesd, introvert kind. Maar onder haar stille buitenkant schuilt een vurig hart. Die vurigheid zal haar er later toe brengen te verhuizen naar het rumoerige New York van de jaren zestig. In de meer dan veertig jaar dat Tess aan Academy Street in Noord-Manhattan haar stille maar intens emotionele leven leidt, maakt ze kennis met een wrede liefde en een rampzalig verlies.

Verblijdend en aangrijpend, ingehouden maar overweldigend - dit is een diep ontroerend verhaal over de zoektocht van een vrouw naar haar eigen plekje midden in het bruisende, rumoerige, fantastische New York. Academy Street wordt bezield door een soort dwingendheid. In elke zin zijn het ritme en de heftigheid van het innerlijk leven gevangen.

'Academy Street doet denken aan Stoner. Beide boeken stellen de vraag waaruit een eerzame bijdrage aan de wereld bestaat en vertellen een bijzonder meeslepend verhaal door ons een ogenschijnlijk onopvallend leven te tonen.' The Guardian

Fragment

Auteur: Mary Costello
Auteur

Edities & Details
Paperback: Academy Street - Mary Costello
ISBN: 9789048864157
Uitgave: Paperback
Status: Beschikbaar
Datum: 23-08-2021
Prijs: € 23,99
Omvang: 224 pagina's

Bestel

Gebonden: Academy Street - Mary Costello
ISBN: 9789048826162
Uitgave: Gebonden
Status: Niet op voorraad
Datum: 10-02-2016
Prijs: € 21,99
Omvang: 224 pagina's

Bestel

Digitale download: Academy Street - Mary Costello
ISBN: 9789048826179
Uitgave: Digitale download
Status: Beschikbaar
Datum: 10-02-2016
Prijs: € 9,99
Omvang: 224 pagina's

Bestel

Vertaler: Wim Scherpenisse NUR: 302 - Vertaalde literaire roman, novelle THEMA: Vertaalde fictie THEMA: Historische fictie THEMA: Fictie: algemeen en literair BISAC: FICTION / Literary BISAC: FICTION / General BISAC: FICTION / Historical
Boeken
Leslie Jamison - De gin-kast
Leslie Jamison
Gaël Faye - Klein land
Gaël Faye
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws