Zoeken
Catherine Nixey - Ketter

Ketter

Catherine Nixey

Ketter onthult de verschillende versies van Christus die de vroege christenen kenden en beschrijft het proces van ontwikkeling - en uitroeiing - waardoor Jezus die ene unieke figuur werd die we tegenwoordig kennen.
Over

In tegenstelling tot wat de Kerk vandaag de dag leert, bestond er in de eerste eeuwen van het christendom geen consensus over wie Jezus was of welk belang hij vertegenwoordigde. In plaats daarvan waren er vele verschillende Christussen. De een had een tweelingbroer en reisde naar India, een ander trok op met draken. Een bijzonder beangstigende Christus minachtte zijn ouders en doodde iedereen die in zijn weg stond. Waarom we zo weinig weten over deze vroege versies van Jezus? Omdat de christelijke orthodoxie die vanaf de vierde eeuw n.Chr. de overhand nam, stelselmatig afrekende met elk van deze varianten. Evangeliën werden gebrandmerkt als apocrief, volgelingen werden verketterd. Deze onfortuinlijke christenen verloren hun rechten, bezittingen en kerken - en soms ook hun levens.

Ketter is een groepsbiografie van de vele uiteenlopende Jezussen waarvan het in de vroegchristelijke traditie wemelde en over hoe ze een voor een uit de weg werden geruimd totdat de 'echte' Christus overbleef. Van de hand van de gevierde classicus en auteur van Eeuwen van duisternis ('een boek dat insloeg als een bliksemflits' - New York Times Book Review).

Auteur: Catherine Nixey
Auteur

Catherine Nixey studeerde Klassieke Oudheid aan de Cambridge University en werkte enkele jaren als leraar Klassieke Oudheid in Londen. Momenteel is ze journalist voor The Times. Eeuwen van duisternis is haar debuut.

Edities & Details
Paperback: Ketter - Catherine Nixey
ISBN: 9789048855964
Uitgave: Paperback
Status: Aangekondigd
Datum: 07-03-2024
Prijs: € 24,99
Omvang: 320 pagina's

Bestel

Digitale download: Ketter - Catherine Nixey
ISBN: 9789048855971
Uitgave: Digitale download
Status: Aangekondigd
Datum: 07-03-2024
Prijs: € 12,99
Omvang: 320 pagina's

Bestel

Vertaler: Alexander van Kesteren NUR: 680 - Geschiedenis THEMA: Ca. 1 n.C. tot ca. 500 n.C. THEMA: Christendom: Heilige teksten BISAC: RELIGION / Christianity / History
Boeken
Peter Longerich - Hitler
Peter Longerich
Rüdiger Barth en Hauke Friederichs - De grafdelvers
Rüdiger Barth en Hauke Friederichs
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws