Zoeken
Max Hastings - De afgrond

De afgrond

Max Hastings

Nooit was de wereld dichter bij de afgrond dan in 1962
Over

Bestsellerauteur Max Hastings biedt een welkom herzien oordeel over een van de boeiendste en spannendste internationale gebeurtenissen uit de moderne geschiedenis: de Cubacrisis. Hij schrijft een verhaal dat zich concentreert op mensen en daarbij de houding en het gedrag onderzoekt van Russen, Cubanen, Amerikanen en een doodsbange wereld die de gebeurtenissen op de voet volgde.

In De afgrond richt Max Hastings zijn vizier op een van de beangstigendste gebeurtenissen van halverwege de twintigste eeuw: de dertien dagen in oktober 1962 toen de wereld op de rand van een atoomoorlog stond. Hastings bekijkt het conflict met een frisse blik en concentreert zich op de mensen in het middelpunt van de crisis: de Amerikaanse president John F. Kennedy, partijsecretaris en premier Nikita Chroesjtsjov, de Cubaanse premier Fidel Castro en hun adviseurs.

De afgrond combineert grondig onderzoek met Hastings vlijmscherpe inzichten, wat een menselijke geschiedenis oplevert die zich op een breed, kleurrijk doek ontvouwt. De handelingen gaan heen en weer tussen Moskou, Washington en Havana, waarbij Hastings de houding en het gedrag van de Sovjets, Cubanen en Amerikanen niet alleen beschrijft, maar ook probeert te verklaren. Daarbij maakt hij de spanning en doodsangst voelbaar van talloze onschuldige toeschouwers wier leven op het spel stond. In zijn beschouwingen over de afloop van deze gebeurtenissen laat hij zien dat de gevolgen van deze ernstige crisis nog altijd voelbaar zijn.

De afgrond, een indrukwekkend en meeslepend boek, vol met fascinerende details en verteld met veel flair, is geschiedschrijving op haar best.

Auteur: Max Hastings
Auteur

Sir Max Hastings (1945) is een internationaal gelauwerde Britse historicus, journalist, documentairemaker en auteur. Hij heeft meer dan twintig succesvolle boeken geschreven, waaronder Inferno en De Koreaanse Oorlog. In 2013 zag Catastrofe, Hastings' magnum opus over de Eerste Wereldoorlog, voor het eerst het licht.

Edities & Details
Gebonden: De afgrond - Max Hastings
ISBN: 9789048852727
Uitgave: Gebonden
Status: Aangekondigd
Datum: 18-10-2022
Prijs: € 44,99
Omvang: 656 pagina's

Bestel

Digitale download: De afgrond - Max Hastings
ISBN: 9789048852734
Uitgave: Digitale download
Status: Aangekondigd
Datum: 18-10-2022
Prijs: € 16,99
Omvang: 768 pagina's

Bestel

Vertaler: Wilma Paalman Vertaler: Willem van Paassen NUR: 680 - Geschiedenis THEMA: Militaire geschiedenis: conflicten na de Tweede Wereldoorlog THEMA: VS: Vietnamoorlog (ca.1955 - ca.1975) THEMA: Cuba BISAC: HISTORY / General BISAC: HISTORY / Military / United States BISAC: HISTORY / Military / Nuclear Warfare BISAC: HISTORY / Military / Wars & Conflicts (Other) BISAC: HISTORY / Latin America / Central America
Boeken
Max Hastings - De Koreaanse Oorlog
Max Hastings
Monica Black - Een bezeten land
Monica Black
Op de hoogte blijven van de nieuwste boeken, evenementen en exclusieve acties?
Meld je dan hieronder aan voor onze maandelijkse literaire nieuwsbrief met informatie over nieuwe en binnenkort te verschijnen boeken, auteursinformatie en activiteiten.
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws