Zoeken
Jonathan Eig - King

King

Jonathan Eig

Het meest omvattende en complete portret dat ooit is geschreven over deze iconische figuur
Over

De hoop die uitging van de 'I have a dream'-toespraak van Martin Luther King en de tragiek van zijn dood hebben het levensverhaal van deze briljante, doortastende en gecompliceerde man volledig overschaduwd. Want King droomde niet alleen, hij stelde ook eisen. Om de strijd van King beter te begrijpen doet dit boek niet alleen recht aan zijn radicale opvattingen en zijn betekenis voor de huidige samenleving, het probeert ook de ware Martin Luther King te reconstrueren uit de mist van hagiografieën. Want King was bovenal een mens en niet een heilige.

King, de eerste grote biografie van Martin Luther King jr. in meer dan veertig jaar, is gebaseerd op jarenlang onderzoek, honderden interviews en duizenden niet eerder gepubliceerde documenten, waaronder een grote hoeveelheid geheim materiaal van de FBI.

Hij beet op zijn nagels. Hij schreeuwde naar de tv. Hij rookte sigaretten en verborg dat voor zijn kinderen. Hij had een huid die zo gevoelig was dat hij geen scheermes kon verdragen. Hij sliep slecht, maar deed graag dutjes. Hij was chronisch te laat voor afspraken. Als jongeman probeerde hij zich twee keer van zijn leven te beroven, maar deed dat halfslachtig. Als volwassene is hij verschillende keren opgenomen geweest vanwege uitputting, zoals hij het zelf noemde, maar anderen noemden het een depressie. Hij had een eigenaardig gevoel voor humor, wetende dat grof taalgebruik grappiger was uit de mond van een doopsgezinde predikant. Hij was afhankelijk van zijn vrouw Coretta op een manier die maar weinigen in die tijd begrepen. Hij ging herhaaldelijk vreemd, zelfs toen hij wist dat de fbi hem schaduwde. Met een maîtresse had hij zo lang een relatie dat vrienden haar zijn tweede vrouw noemden. Hij was een man die geen angst kende en al vroeg zei dat God hem had opgeroepen te handelen. En dat hij bereid was te sterven.

Quotes
OVT
'Dit zou wel eens de definitieve biografie van King kunnen zijn'
Het Parool
'Wervelende biografie met explosief materiaal over FBI-inmenging in leven Martin Luther King.'
Trouw
'Een indrukwekkend compleet en vooral menselijk beeld van een van de grotere geesten uit de wereldgeschiedenis (... ) Het lijkt erop dat we met Eigs King nu toch wel Kings definitieve biografie in handen hebben.'
Auteur: Jonathan Eig
Auteur

Jonathan Eig (1964) is journalist en schrijver. Hij publiceerde vijf biografiëen, meest recent die van Muhammad Ali die door Esquire Magazine werd uitgeroepen tot een van de beste 35 sportboeken ooit.

Edities & Details
Paperback: King - Jonathan Eig
ISBN: 9789048845361
Uitgave: Paperback
Status: Beschikbaar
Datum: 16-05-2023
Prijs: € 29,99
Omvang: 768 pagina's

Bestel

Digitale download: King - Jonathan Eig
ISBN: 9789048845378
Uitgave: Digitale download
Status: Beschikbaar
Datum: 16-05-2023
Prijs: € 12,99
Omvang: 768 pagina's

Bestel

Vertaler: Frans Reusink NUR: 681 - Historie THEMA: Biografie: historisch, politiek en militair BISAC: BIOGRAPHY & AUTOBIOGRAPHY / Political
Nieuws
Jonathan Eig wint Pulitzer Prize met 'KING'

Jonathan Eig wint Pulitzer Prize met 'KING'

Overamstel auteur wint Pulitzer Prize met zijn boek KING over Martin Luther King. Lees meer »

Mooi nieuws: ‘King: A Life’ is genomineerd voor de National Book Award

Mooi nieuws: ‘King: A Life’ is genomineerd voor de National Book Award

De definitieve biografie van Martin Luther King, geschreven door Jonathan Eig, is genomineerd voor de National Book Award! Lees meer »

Jonathan Eig schreef 'de definitieve biografie' van Martin Luther King volgens Trouw

Jonathan Eig schreef 'de definitieve biografie' van Martin Luther King volgens Trouw

'Eig geeft een indrukwekkend compleet en vooral menselijk beeld van een van de grotere geesten uit de wereldgeschiedenis en de talloze mensen die om hem heen stonden.' Lees meer »

Boeken
Peter Stothard - De laatste samenzweerder
Peter Stothard
Dan Morain - Kamala's pad
Dan Morain
Barack Obama - Een beloofd land
Barack Obama
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws