Zoeken
Walter van den Berg - Ruimte

Ruimte

Walter van den Berg

De langverwachte nieuwe roman van Walter van den Berg
Over

Dimphy ontvlucht met haar zoon Wes het drama dat ze zelf heeft geschapen door verliefd te worden op een gewelddadige man. Die vlucht resoneert vijfentwintig jaar later in Wes' eigen drama tijdens een lange nacht in Amsterdam.

Zijn immens succesvolle zelfhulpboek heeft namelijk een noodlottig en onbedoeld effect: zijn fans nemen een ongelukkige grap te serieus met catastrofale gevolgen.

In een veelbekeken tv-show maakt Wes zichzelf met nóg een onhandige uitspraak volksvijand nummer 1. Hij ziet geen andere keus dan opnieuw te vluchten.

Ruimte gaat over levensbepalende beslissingen en hun verstrekkende gevolgen, maar meer nog over de onderliggende oorzaken: waar ligt het daadwerkelijke begin van een drama?

Fragment

Quotes
Boekhandel Blokker
'Dit is een uiterst actueel boek over huiselijk geweld en onvoorwaardelijke liefde: een indrukwekkende schets van deze tijd. Het is een beklemmend en heftig boek, met grote sociaal-maatschappelijke relevantie.'
Arno Koek
Parool
'De schrijver slaagt erin om zowel adembenemend vreselijke als adembenemend mooie momenten te creëren. Rauw, beklemmend en zo echt.'
Monika Hild (boekhandel Jimmink)
Gerbrand Bakker
''Zó goed dat het niet eens in me opkomt jaloers te zijn dat ik het zelf niet geschreven heb.''
VPRO Gids
'Ruimte is een spannend en vernuftig geconstrueerd verhaal over vluchten voor het verleden en ontsnappen aan je lot.'
VPRO
Nieuwsbrief Nouveau
'In dit boek lees en proef je de rauwe echtheid van een jongetje dat opgroeit met zijn alleenstaande moeder... De scènes en personages in Amsterdam-West en later Amsterdam-Noord zijn GOUD.'
Claudia Straatmans
Auteur: Walter van den Berg
Auteur

Walter van den Berg (1970) is schrijver. Hij debuteerde in 2004 met Hondenkoning. Daarna verschenen de romans West en Van dode mannen win je niet, die beide lovend werden ontvangen. Zijn laatste roman Schuld was 'Boek van de Maand' bij De Wereld Draait Door en stond op de shortlist van de Libris Literatuurprijs.

Edities & Details
Digitale download: Ruimte - Walter van den Berg
ISBN: 9789048853342
Uitgave: Digitale download
Status: Beschikbaar
Datum: 24-09-2020
Prijs: € 9,99
Omvang: 320 pagina's

Bestel

Audio download: Ruimte - Walter van den Berg
ISBN: 9789048853359
Uitgave: Audio download
Status: Beschikbaar
Datum: 24-09-2020
Prijs: € 14,99
Speelduur: 375 minuten

Bestel

Paperback: Ruimte - Walter van den Berg
ISBN: 9789048853335
Uitgave: Paperback
Status: Beschikbaar
Datum: 19-09-2020
Prijs: € 22,99
Omvang: 272 pagina's

Bestel

Voorlezer: Yannick de Waal NUR: 301 - Literaire roman, novelle THEMA: Fictie: algemeen en literair THEMA: Gezinsleven fictie THEMA: Geweld en misbruik in de maatschappij THEMA: Kinderen / tieners: persoonlijke en sociale onderwerpen: echtscheiding THEMA: Kinderen / tieners: persoonlijke en sociale onderwerpen: daten, relaties en liefde THEMA: Sociologie: familie en relaties BISAC: FICTION / Literary
Boeken
Sien Volders - Noord
Sien Volders
Paul Baeten Gronda - Wanderland
Paul Baeten Gronda
Op de hoogte blijven van de nieuwste boeken, evenementen en exclusieve acties?
Meld je dan hieronder aan voor onze maandelijkse literaire nieuwsbrief met informatie over nieuwe en binnenkort te verschijnen boeken, auteursinformatie en activiteiten.
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws