Zoeken
Min-Jin Kym - Verloren

Verloren

Min-Jin Kym

Schitterende literaire memoires van een muzikaal wonderkind
Over

Min Kym is een wonderkind. Ze heeft absoluut gehoor, speelt al vanaf haar zesde viool en wordt op haar zevende - als jongste student ooit - toegelaten op de prestigieuze Purcell School of Music. Als ze elf is, wint ze haar eerste internationale prijs en op haar dertiende maakt ze haar internationale debuut bij de Berliner Symphoniker. De wereld van roem en succes lonkt.

Op haar 21e vindt Min haar viool, dat ene instrument waarmee ze onlosmakelijk is verbonden, en waarmee ze een haast persoonlijke band heeft. Het is een zeldzaam, klein formaat Stradivarius uit 1696. Haar carrière neemt een vlucht: ze neemt een cd op en staat op het punt op wereldtournee te gaan.

Dan, op een noodlottig moment in een treinstation, wordt haar viool gestolen. En daarmee ook Mins leven. Zonder haar viool verliest Min een deel van haar identiteit, en raakt ze in een isolement. Verloren is het onwaarschijnlijke verhaal van een buitengewoon getalenteerd musicus en de bijna menselijke band die zij heeft met haar instrument. En bovenal is het een verhaal van een diepe liefde voor muziek.

Fragment

Auteur: Min Kym
Auteur

Min Kym werd geboren in Zuid-Korea maar groeide op in het Verenigd Koninkrijk. Op haar zesde begon ze met viool spelen.Op haar zevende werd ze toegelaten op de Purcell School of Music, als jongste pupil ooit. Legendarisch dirigent George Solti zei over haar dat ze 'een buitengewoon groot talent, volwassen muzikaliteit en beheersing van de viool' had. In 2010 verscheen haar eerste cd.

Edities & Details
Paperback: Verloren - Min-Jin Kym
ISBN: 9789048855445
Uitgave: Paperback
Status: Beschikbaar
Datum: 14-11-2019
Prijs: € 23,99
Omvang: 288 pagina's

Bestel

Paperback: Verloren - Min-Jin Kym
ISBN: 9789048833245
Uitgave: Paperback
Status: Niet beschikbaar
Datum: 18-04-2017
Prijs: € 19,99
Omvang: 288 pagina's

Bestel

Digitale download: Verloren - Min-Jin Kym
ISBN: 9789048833252
Uitgave: Digitale download
Status: Beschikbaar
Datum: 18-04-2017
Prijs: € 9,99
Omvang: 296 pagina's

Bestel

Vertaler: NUR: 320 - Literaire non-fictie THEMA: Vertaalde fictie THEMA: Memoires THEMA: Biografie: kunst en amusement THEMA: Biografie en non-fictieproza THEMA: Muzikanten, zangers, bands en groepen THEMA: Componisten en songwriters BISAC: BIOGRAPHY & AUTOBIOGRAPHY / Composers & Musicians BISAC: BIOGRAPHY & AUTOBIOGRAPHY / Personal Memoirs
Boeken
Simon Shuster - De showman
Simon Shuster
Leslie Jamison - Ontwenning
Leslie Jamison
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws