Zoeken
Peter Pomerantsev - Niets is waar en alles is mogelijk

Niets is waar en alles is mogelijk

Peter Pomerantsev

Over

Beroepsmoordenaars met een kunstenaarsziel, excentrieke toneelregisseurs zich als marionetten van het Kremlin laten gebruiken, suïcidale topmodellen, Hells Angels die zich kruisridders wanen en oligarchen die de revolutie preken: welkom in het glinsterende, surrealistische hart van het eenentwintigste-eeuwse Rusland.
Het is een wereld die bulkt van nieuw geld en nieuwe macht en die zo snel verandert dat alle banden met de werkelijkheid verbroken zijn. Hij wordt bestierd door een dictatorschap dat veel subtieler is dan dat van de twintigste eeuw en dat in rap tempo het Westen naar de kroon steekt.
Wanneer de Britse schrijver en producent Peter Pomerantsev in de zinderende wereld van de Russische televisie duikt, krijgt hij toegang tot alle corrupte hoeken en gaten van een land dat politiek en ethisch in een gapend gat lijkt te zijn verdwenen.
In rokerige kamertjes ontmoet hij propagandagoeroes die de spil vormen van de Russische mediamachine. Hij gaat op onderzoek uit in Siberische maffiastadjes en bezoekt salons van superrijke Russen in Londen en de VS. Naarmate het Poetin-regime agressiever wordt, graaft Pomerantsev dieper in de rotheid van het systeem.
Niets is waar en alles is mogelijk is een duizelingwekkend, scherpzinnig verhaal dat de lezer een onvergetelijke reis biedt door een land dat in sneltreinvaart van de decadentie naar de waanzin suist.
Pomerantsev geldt als een van de best ingevoerde, scherpste waarnemers van het nieuwe Rusland. In Kiev geboren, in Engeland opgegroeid, vertrok hij begin 2002 voor tien jaar naar Moskou, waar hij voor de explosief groeiende televisie- en filmindustrie werkte. Zijn baan gaf hem unieke toegang tot zowel de Russische onderwereld als de rijke elitie in Moskou, Londen en het Westen.

'Een virtuoos boek: een combinatie van messcherpe analyses en schitterend opgetekende, uit het leven gegrepen scènes en verhalen. Pomerantsev heeft een ragfijn gevoel voor het absurde. Hij maakt het absurde begrijpelijk en het begrijpelijke absurd - een machtig wapen bij het doorgronden van het bizarre nieuwe Rusland.' Joris Luyendijk

Fragment

Auteur: Peter Pomerantsev
Auteur

Peter Pomerantsev is een Britse televisieproducent en veelgeprezen non-fictieauteur. Hij schrijft voor o.a. de London Review of Books, Financial Times, The Wall Street Journal, Foreign Policy, Newsweek en The Atlantic Monthly. Daarnaast werkt hij als adviseur voor de EU en voor denktanks die zich bezighouden met de voormalige Sovjet-Unie. Eerder publiceerde hij bij Hollands Diep Niets is waar en alles is mogelijk.

Edities & Details
Paperback: Niets is waar en alles is mogelijk - Peter Pomerantsev
ISBN: 9789048842940
Uitgave: Paperback
Status: Beschikbaar
Datum: 06-09-2017
Prijs: € 23,99
Omvang: 288 pagina's

Bestel

Paperback: Niets is waar en alles is mogelijk - Peter Pomerantsev
ISBN: 9789048825530
Uitgave: Paperback
Status: Beschikbaar
Datum: 09-02-2015
Prijs: € 19,99
Omvang: 288 pagina's

Bestel

Digitale download: Niets is waar en alles is mogelijk - Peter Pomerantsev
ISBN: 9789048825547
Uitgave: Digitale download
Status: Beschikbaar
Datum: 09-02-2015
Prijs: € 9,99
Omvang: 288 pagina's

Bestel

NUR: 320 - Literaire non-fictie THEMA: Sociale en culturele geschiedenis THEMA: Geschiedenis van specifieke landen THEMA: Algemene en wereldgeschiedenis THEMA: Politiek en overheid THEMA: Ideeëngeschiedenis THEMA: Vertaalde fictie THEMA: Biografie en non-fictieproza THEMA: 21ste eeuw, c 2000 tot c 2100 THEMA: Sovjet-Unie (USSR) THEMA: Rusland THEMA: Oost-Europa BISAC: HISTORY / Modern / 21st Century BISAC: HISTORY / Russia & the Former Soviet Union BISAC: POLITICAL SCIENCE / World / Russian & Former Soviet Union
Boeken
Michiel Vos - Vos in de VS
Michiel Vos
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws