Zoeken
Rein Bijkerk en Christ Klep - De oorlog van nu

De oorlog van nu

Rein Bijkerk en Christ Klep

Een prikkelend betoog over de rol van oorlogsvoering in de moderne tijd
Over

Onze wereld lijkt gevaarlijker geworden. Europa wordt geconfronteerd met instabiliteit in het Midden-Oosten en een agressief optredend Rusland, terwijl aanslagen en de stroom vluchtelingen en migranten duidelijk maken dat de problemen niet aan de buitengrenzen stoppen. Noord-Korea tart de wereld met een groeiend nucleair arsenaal en ook de geopolitieke reus China laat zich meer en meer gelden op het wereldtoneel.

In de westerse wereld wordt oorlogsvoering graag gezien als een instrument om brandhaarden te doven of om 'goed' te doen. Maar in de praktijk voeren westerse militairen ongeregelde oorlogen waarbij ze risicomijdend (moeten) opereren en er geen duidelijke overwinning kan worden behaald. Daarbij komt dat het militaire werkterrein steeds complexer wordt. Denk alleen al aan cyberwar, desinformatie via sociale media en hightechdrones. In De oorlog van nu bieden militair-historici Rein Bijkerk en Christ Klep een houvast in deze vele ontwikkelingen.

Quotes
Beatrice de Graaf
'Een meeslepend panorama van de menselijke omgang met oorlog en geweld.'
Checkpoint
'De militaire historici Rein Bijkerk en Christ Klep schreven een doorwrochte, goed leesbare studie over de vele veranderingen die de oorlogvoering de laatste zeventig jaar heeft ondergaan. (...) Wie geïnteresseerd is in een lucide overzicht van de laatste tientallen jaren kan niet om dit boek heen.'
Gerrit Valk
Auteur: Rein Bijkerk
Auteur

Auteur: Christ Klep
Auteur

Edities & Details
Paperback: De oorlog van nu - Rein Bijkerk en Christ Klep
ISBN: 9789048855407
Uitgave: Paperback
Status: Beschikbaar
Datum: 15-11-2019
Prijs: € 22,50
Omvang: 256 pagina's

Bestel

Paperback: De oorlog van nu - Rein Bijkerk en Christ Klep
ISBN: 9789048836888
Uitgave: Paperback
Status: Niet beschikbaar
Datum: 15-02-2018
Prijs: € 22,50
Omvang: 256 pagina's

Bestel

Digitale download: De oorlog van nu - Rein Bijkerk en Christ Klep
ISBN: 9789048836895
Uitgave: Digitale download
Status: Beschikbaar
Datum: 15-02-2018
Prijs: € 9,99
Omvang: 256 pagina's

Bestel

NUR: 689 - Oorlog en vrede THEMA: Genie (leger) THEMA: Militaire geschiedenis: conflicten na de Tweede Wereldoorlog THEMA: Militaire geschiedenis THEMA: Oorlog, gevecht en leger fictie THEMA: Waargebeurde oorlogsverhalen en gevechtsverhalen THEMA: Begin 21e eeuw c 2000 tot c 2050 THEMA: Irak BISAC: HISTORY / Military / Iraq War (2003-2011) BISAC: HISTORY / Military / General BISAC: TECHNOLOGY & ENGINEERING / Military Science
Op de hoogte blijven van de nieuwste boeken, evenementen en exclusieve acties?
Meld je dan hieronder aan voor onze maandelijkse literaire nieuwsbrief met informatie over nieuwe en binnenkort te verschijnen boeken, auteursinfomatie en activiteiten.
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws